دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 133-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morowatisharifabad M, Panahei P, Ramazankhani A, Falahzadeh H, Mirzaei Alavijeh M. The Survey of knowledge, attitude and chewing gum status of 15 years old and older in Karaj city Regarding health Effects of chewing Gum . TB 2014; 12 (4) :125-133
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1829-fa.html
مروتی شریف آباد محمدعلی، پناهی پیمان، رمضانخانی علی، فلاح زاده حسین، میرزایی علویجه مهدی. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد افراد 15 ساله و بالاتر شهر کرج در خصوص مصرف آدامس و اثرات بهداشتی آن . طلوع بهداشت. 1392; 12 (4) :125-133

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1829-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، Morowatisharif@yahoo.com
چکیده:   (3245 مشاهده)

مقدمه: آدامس شایع‌ترین جویدنی دنیاست که اثرات مطلوب بهداشتی فراوانی همچون خنثی کردن باکتری‌های دندانی و جلوگیری از خشکی دهان به همراه دارد. با توجه به فقدان مطالعات در زمینه آگاهی افراد جامعه در مورد اثرات بهداشتی جویدن آدامس، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد افراد 15 ساله و بالاتر شهر کرج در این زمینه صورت گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه‌ توصیفی تعداد 400 نفر افراد 15 ساله و بالاتر شهر کرج بصورت نمونه گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته دارای روایی و پایایی معتبر در چهار بخش: دموگرافیک 6 سوال، آگاهی 23 سوال، نگرش 7 گویه و عملکرد 7 سوال بود و به صورت مصاحبه تکمیل شد. داده‌ها توسط نرم افزار آماری SPSS و با کمک آزمون های توصیفی و تحلیلی ANOVA، T-test و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها:  بر اساس نتایج 5/78 درصد از واحدهای پژوهش آدامس می جویدند که از این تعداد، 3/8 درصد میزان مصرف خود را هر روز اعلام کردند. ازاین تعداد تنها 7/37 درصد به علت اثرات بهداشتی آن آدامس می جویدند. بین آگاهی و سطح تحصیلات (002/0=P) و میزان مصرف آدامس (045/0=P)رابطه آماری معنی داری موجود بود. نگرش افرادی که آدامس مصرف می کردند بطور معناداری مطلوب تر از نگرش افرادی که آدامس مصرف نمی کردند بود(013/0=P). وضعیت اقتصادی (026/0=P)، سطح تحصیلات (024/0=P)، وضعیت استعمال سیگار (001/0>P) و میزان مصرف آدامس نیز (07/0=P) رابطه آماری معنی داری با وضعیت نگرش افراد داشت. بین عملکرد افراد و متغیرهای زمینه ای ارتباطی دیده نشد. بعلاوه، میانگین سنی افرادی که آدامس می جویدند بطور معنی داری (001/0>P) کمتر از افرادی بود که آدامس نمی جویدند و نیز آدامس جویدن در بین مجردین (001/0>P) و دانشجویان (002/0=P) بطور معناداری بیشتر دیده شد.

نتیجه گیری: آگاهی، نگرش و عملکرد در افراد مورد مطالعه در رابطه با اثرات بهداشتی جویدن آدامس در سطح متوسطی بود، پیشنهاد می گردد از نتایج این مطالعه در جهت ارائه برنامه های آموزشی مؤثر و دقیق درمورد افزایش اثرات مثبت جویدن آدامس استفاده شود.

متن کامل [PDF 176 kb]   (1103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/7 | پذیرش: 1394/9/7 | انتشار: 1394/9/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb