Ethics code: lr.ssu.rsi.rec.1400.012
bakhtiari M, sajad N S. Examining the views of education managers of Shahid Sadougi University of Yazd on how to improve the education system with an agility approach: a study with a qualitative approach. TB 2023; 21 (6) :79-94
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3439-fa.html
بختیاری مسعود، سجاد نجمه السادات. بررسی دیدگاه مدیران آموزش دانشکاه شهید صدوقی یزد در نحوه ارتقا نظام آموزش با رویکرد چابکی : مطالعه با رویکرد کیفی. طلوع بهداشت. 1401; 21 (6) :79-94
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3439-fa.html
گروه حسابداری،دانشگاه پیام نور،تهران،ایران. ، mbakhtiari1363@pnu.ac.ir
متن کامل [PDF 882 kb]
(204 دریافت)
|
چکیده (HTML) (371 مشاهده)
متن کامل: (231 مشاهده)
طراحی الگوی نظام آموزش با رویکرد چابکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
نویسندگان: مسعود بختیاری1، نجمه السادات سجاد2
1.نویسنده مسئول: استادیار گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
تلفن تماس: 09127578623 Email: mbakhtiari1363@pnu.ac.ir
2.کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقاتی درمانی ناباروری، پژوهشکده علوم تولید مثل، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.
چکیده
مقدمه: در دو دهه اخیر، نظریه پردازان سازمانی به صراحت نقش عملکرد چابک را در توانمند ساختن شرکتها برای انطباق موفقیت آمیز با محیطهای به سرعت در حال تغییر و به طور غیرقابل پیش بینی مخرب در نظر گرفتهاند. هدف از انجام این پژوهش طراحی الگوی چابکی نظام آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی یزد بوده است.
روش بررسی : جامعه آماری این پژوهش کارکنان، خبرگان دانشگاهی، مدیران و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد بودند. تجزیه و تحلیل دادهها در بخش کیفی از مصاحبه و تحلیل تم و در بخش کمی از رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری و مدلسازی معادلات ساختاری و از نرم افزار Smart pls استفاده شده است.
یافته ها: بر اساس یافتههای به دست آمده در بخش کیفی 5 بعد اصلی در چابکی نظام آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی یزد شامل مؤلفههای آموزشی، مؤلفههای نگرشی- انگیزشی، مؤلفههای سرعت، مؤلفههای مدیریتی و مؤلفههای صلاحیت و شایستگی شناسایی گردید. در بخش کمی یافته ها نشان داد که بعد از کاهش عوامل شناسایی شده 12 بعد شناسایی شده ودر 5 سطح قرار گرفتند.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که فرهنگ سازمانی، اهداف و نیازسنجی آموزشی بر ارتباطات سازمانی و کار تیمی و تخصیص منابع تأثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین ارتباطات سازمانی و کار تیمی و تخصیص منابع بر فناوری و موضوع آموزشی تأثیر مثبت و معناداری دارد و میتوان به تأثیر فناوری و موضوع آموزشی بر آیندهنگری، عدالت اجتماعی و آموزشهای عملی و مهارتی و همچنین تأثیر آیندهنگری، عدالت اجتماعی و آموزشهای عملی و مهارتی برپاسخگویی و انعطافپذیری اشاره کرد.
واژه های کلیدی: چابکی، فرهنگ سازمانی، انعطافپذیری، اهداف آموزشی، پاسخگویی
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1401/2/20 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1401/12/24