AliZadeh I, Mohammadi A, Faraji M. Designing and Assessment of Disinfection of Vegetables and Fruits Educational Software based on Smartphone for Environmental Health Engineering Students, Kerman University of Medical Sciences. TB 2021; 20 (2) :63-74
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3233-fa.html
علیزاده اسماعیل، محمدی امیر، فرجی مریم. طراحی و ارزیابی برنامه آموزشی گندزدایی میوه و سبزیجات مبتنی بر گوشی های هوشمند برای دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان. طلوع بهداشت. 1400; 20 (2) :63-74
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3233-fa.html
مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط ، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. ، m_faraji28@yahoo.com
چکیده: (1371 مشاهده)
مقدمه: هدف از این مطالعه طراحی و ارزیابی نرم افزار جامع آموزش دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط (نجبام) مبتنی بر گوشی های هوشمند با هدف آموزش نحوه صحیح گندزدایی میوه و سبزیجات بود.
روش بررسی: این پژوهش کاربردی به روش توسعه ای در دو مرحله طراحی و ایجاد نرم افزار تحت سیستم عامل اندروید و ارزیابی میزان رضایتمندی با استفاده از پرسشنامه الکترونیکی در بین 81 نفر از دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که 8/77 % از دانشجویان شرکت کننده در مطالعه زن، 64% در گروه سنی 20 تا 30 سال، 67% دانشجوی مقطع کارشناسی و 31% سال چهار دانشگاه بودند. بیش از 86 درصد کاربران نصب نرم افزار را آسان ذکر کرده اند. بیش از 92 درصد کاربران عنوان کردند که فهم مطالب علمی موجود در نرم افزار آسان و اطلاعات ارائه شده در آن به روز بوده است. به طور کلی 8/93 درصد دانشجویان کاربرد نرم افزار و ارتباط با سازندگان آن را آسان میدانستند. هم چنین 53% از دانشجویان استفاده از نرم افزار را نسبت به مطالعه متون ترجیح می دادند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه نرم افزار می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربران قرار دهد و همچنین ارزیابی نرم افزار بین دانشجویان نتایج مطلوبی داشت، لذا طراحی و کاربرد این نرم افزار می تواند در زمینه ارتقاء سطح آموزش دانشجویان این رشته مفید واقع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/4/28 | پذیرش: 1400/4/28 | انتشار: 1400/4/10