دوره 20، شماره 4 - ( مهر و آبان 1400 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 7142
Ethics code: IR.SSU.SPH.REC.1398.142

Jafari H, Ranjbar M, Montazeralfaraj R, Abghary S K. Investigating Managers' Perceptions of Educational Hospitals Affiliated with Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd Regarging Diversity in Crisis Management in 2020. TB 2021; 20 (4) :29-38
جعفری حسن، رنجبر محمد، منتظرالفرج راضیه، عبقری سیدکاظم. ﺑﺮرﺳﯽ ادراک ﻣﺪیﺮان سطوح مختلف ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن های آﻣﻮزﺷﯽ داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ وﺧﺪﻣﺎت بهداﺷﺘﯽدرﻣﺎﻧﯽ شهید ﺻﺪوﻗﯽ یﺰد از ﻣﻮﻟﻔﻪهای ﺗﻨﻮع در ﻣﺪیﺮیﺖ ﺑﺤﺮان در ﺳﺎل 1398. طلوع بهداشت. 1400; 20 (4) :29-38

دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، s.k.abghary@gmail.com
مقدمه: امروزه به علت تنوع در ساختار و فرهنگ هر سازمان، اصل تنوع در مدیریت بحران یکـی از  اصول اساسی است. هدف ایـن پـژوهش تعیـین ادراک ﻣﺪیﺮان ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن های آﻣﻮزﺷﯽ داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ وﺧﺪﻣﺎت بهداﺷﺘﯽدرﻣﺎﻧﯽ شهید ﺻﺪوﻗﯽ یﺰد از ﻣﻮﻟﻔﻪ های ﺗﻨﻮع در ﻣﺪیﺮیﺖ ﺑﺤﺮان درﺳﺎل  1398 بود.
روش بررسی: ﭘﮋوﻫﺶ ﻣــﺬﻛﻮر به صورت مقطعی و توصیفی از نوع همبستگی ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑــﺮای ﮔــﺮدآوری داده ﻫــﺎ از ﭘﺮﺳــﺶ ﻧﺎﻣــﻪ معتبری بهره گیری شد که در ابتدا توسط ژیتر بر اساس مولفه های تنوع در مدیریت بحران و در مقیاس لیکرت پنج گزینه ای استفاده شد که روایی و پایایی آن (برابر با 95/0) سنجیده شده بود. به دلیل محدود بودن تعداد افراد، از روش سرشماری(90(N= استفاده شد و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه24 و استفاده از آماره های توصیفی و هم چنین با کمک آزمون­های همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس و تی مستقل به بررسی ارتباط بین ادراک مدیران و عوامل دموگرافیک پرداخته شد.
یافته ها: بالاترین میزان ادراک مدیران از مولفه انصاف و برابری بـا میـانگین و انحـراف معیـار(/640/37±3) و پایین ترین میزان از مولفه انطباق پذیری با میانگین و انحراف معیار(71/0±3) بود. بین میانگین امتیازات مولفه های مدیریت بحران ومتغیر های سابقه، نوع مشاغل و سن از لحاظ آماری تفاوت معنی دار وجود داشت. بر اساس میانگین حاصله بالاترین میزان اهمیت مربوط به دامنه شمول و فراگیـری برنامـه و میـزان انعطاف پذیری  برنامه (99/0±75/3) و کمترین بعد، نیز توجه به انصاف و برابری در برنامه های مدیریت بحران در بیمارستان (83/0±44/3) بود.
نتیجه گیری : بر اساس تغییرات و شرایط امروزی، در برنامه های مدیریت بحران، اهمیت توجه به موضوع ادراک مدیران از مولفه های تنوع در مدیریت بحران دوچندان احساس می شود و بایستی برنامه ها بر اساس ویژگی های جمعیتی طراحی گردد.
متن کامل [PDF 605 kb]   (327 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (379 مشاهده)
دریافت: 1399/11/20 | پذیرش: 1399/12/26 | انتشار: 1400/8/10