Momtaz N, Rajabi Z, Soltan Dallal M M. Prevalence of Staphylococcus Aureus Isolated from Hamburger Samples in Tehran and their Antibiotic Susceptibility. TB 2019; 18 (4) :12-23
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2859-fa.html
ممتاز نگین، رجبی زهرا، سلطان دلال محمد مهدی. بررسی فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده از نمونههای همبرگر سطح شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتیبیوتیکی در آنها. طلوع بهداشت. 1398; 18 (4) :12-23
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2859-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی تهران ، msoltandallal@gmail.com
چکیده: (3165 مشاهده)
مقدمه: مسمومیت غذایی استافیلوکوکی یکی از شایعترین بیماریهای منتقله از غذا میباشد. بروز مقاومتهای آنتیبیوتیکی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با گستردگی وسیعی در سطح جهان گزارش شده است. امروزه سویههای استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی به معضلی در عفونتهای بالینی تبدیل شده و یک خطر جدی برای بهداشت عمومی محسوب میشود.این مطالعه با هدف بررسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوسهای موجود در نمونههای همبرگر شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتیبیوتیکی آنها انجام شده است.
روش بررسی: تعداد 100 نمونه همبرگر شامل 75 نمونه بستهبندی و 25 نمونه دستساز مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفت. جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس بااستفاده از روش غنی سازی با محیط جیولیتی براث و کشت بر روی محیط بردپارکر بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 3-6806 انجام شد. تعیین میزان مقاومت آنتیبیوتیکی به روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی انجام گردید. در این مطالعه از آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، سیپروفلوکساسین،ریترومایسین، کلیندامایسین، کلرامفنیکل، سفوکسیتین، تری متوپریم سولفامتوکسازول، تتراسایکلین، جنتامایسین و ونکومایسین استفاده شد.
یافته ها: از 100 نمونه همبرگر مورد بررسی، 39 نمونه آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس (23 نمونه در همبرگر های بستهبندی و 16 نمونه در همبرگرهای دستساز) جداسازی شد. تمامی جدایههای استافیلوکوکوس اورئوس (100%) به آنتیبیوتیکهای جنتامایسین و ونکومایسین حساسیت نشان دادند.
نتیجهگیری: با توجه به مصرف روزافزون مواد غذایی در بیرون از خانه و در صد بالای آلودگی همبرگرهای مورد مطالعه توسط استافیلوکوکوس اورئوس و نقش مهم این باکتری در مسمویت غذایی بواسطه تولید آنتروتوکسین مقاوم به حرارات، میتواند نقش مهمی در به خطر انداختن سلامت مصرف کنندگان ایجاد نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1397/11/19 | پذیرش: 1398/2/24 | انتشار: 1399/2/7