Heydari pur M, Torabipur A. Analyzing the Barriers to Knowledge Distribution in Hospital Managers:
A qualitative study in educational hospitals in Shiraz and Kerman. TB 2019; 17 (6) :61-82
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2670-fa.html
حیدری پور مسلم، ترابی پور امین، یزدان پناه عباس. تحلیل موانع انتشار دانش در مدیران بیمارستانها: یک مطالعه کیفی در بیمارستانهای آموزشی شهر شیراز و کرمان. طلوع بهداشت. 1397; 17 (6) :61-82
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2670-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، torabi-a@ajums.ac.ir
چکیده: (2399 مشاهده)
مقدمه: مدیران بیمارستانی به طور روزمزه تصمیمهای پیچیده و مهمی برای سلامت جامعه میگیرند. کیفیت این تصمیمات به میزان اطلاعات،تجربیات ودانش مدیران بستگی دارد.این پژوهش با هدف شناسایی موانع انتشار دانش در مدیران بیمارستان های جنوب شرق کشور انجام گرفت.
روش بررسی: این یک مطالعه کیفی است که با استفاده از روش پدیدارشناسی انجام شد. جامعه پژوهش را کلیه مدیران بیمارستانهای آموزشی منتخب استانهای فارس و کرمان تشکیل داد . نمونه پژوهش با روش نمونهگیری غیراحتمالی و از میان مدیرانی که به نوعی در انتشار دانش نقش داشتند انتخاب شد، .تعداد کل جامعه آماری 40 نفر از مدیران بیمارستانها بودند که با 26 نفر از این مدیران مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. نمونهگیری تا جایی انجام شد که دادههای حاصل از 26 مصاحبه به سطح اشباع رسید، سپس نتایج با استفاده از روش هفت مرحلهای کلایزی تحلیل گردید.
یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد که موانع اصلی انتشار دانش در بین مدیران بیمارستانی در هفت بخش اصلی که هر کدام دارای طبقات فرعی هستند شامل: موانع فرهنگی در 9 طبقه فرعی، تسهیلات مالی در2 طبقه فرعی ، توسعه و ارتقای آموزش در13 طبقه فرعی، سیاستها، قوانین و مقررات در 9 طبقه فرعی، ارتباطات در 8 طبقه فرعی، منابع انسانی در 9 طبقه فرعی و سیاستهای مدیریتی در 10 طبقه فرعی بود.
نتیجه گیری: انتشار دانش در بین مدیران با هدف افزایش سطح دانش و توانمندی آنها در تصمیم گیری بهتر امری ضروری است. با اهمیت به آموزش صحیح، فرهنگسازی مطالعه و انتقال تجربه و دانش در بیمارستانها و دانشگاهها، فرهنگ آموزش وکار مشارکتی نهادینه میگردد. بازبینی برخی از قوانین وسیاستها در جهت حمایت از مدیران و ثبات شغلی و سیاستهای آموزشی آنها را مد نظر داشته باشند و کیفیت آموزش در دانشگاهها را افزایش دهند. مدیران از روشهای مناسب و مهارتهای ارتباطی بهره گیری نمایند و تعاملات فردی و سازمانی با یکدیگر داشته باشند. شایسته سالاری وتوجه به توانمندی مدیران، اطلاع رسانی مناسب و حرکت مدیران به سمت فرایندهای مشارکتی و تیمی میتواند موانع انتشار دانش را مرتفع کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/10/30 | پذیرش: 1397/2/18 | انتشار: 1397/12/24