چکیده
مقدمه: با روشهای مناسب میتوان بیش از 95 درصد پساب شستشوی معکوس فیلتر را بازیافت نمود. هدف از انجام این مطالعه بررسی کارایی فرایند انعقاد الکتریکی در حذف کدورت و جامدات معلق از پساب شستشوی صافی شنی تند تصفیه خانه آب شماره یک کرج میباشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت تجربی در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت پایلوت در سیستم ناپیوسته انجام شد. مخزنی با جنس پلاکسی گلاس با حجم 4 لیتر، حاوی 4 عدد الکترود صفحهای از جنس آلومینیوم و آهن به یک منبع تغذیه جریان مستقیم متصل شد. نمونهها هر 15 دقیقه از میانه راکتور جهت اندازهگیری کدورت و جامدات معلق جمعآوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. تأثیر پارامترهای مختلفی از قبیل دانسیته جریان، زمان واکنش و پتانسیل الکتریکی مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد کل نمونههای مورد آزمایش 48 نمونه بود. کدورت به روش نفلومتری و کل مواد جامد معلق به روش وزن سنجی سنجش شد.
یافتهها: بیشترین میزان حذف کدورت و جامدات معلق در زمان واکنش 60 دقیقه، دانسیته جریان mA/cm210 و اختلاف پتانسیل 45 ولت مشاهده شد. بیشترین راندمان حذف کدورت در الکترود آلومینیومی و آهنی به ترتیب برابر با 83/96 درصد و 77/83 درصد بود. همچنین بیشترین میزان حذف جامدات معلق در الکترود آلومینیومی و آهنی به ترتیب برابر با 73/96 درصد و 22/86 درصد بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فرآیند انعقاد الکتریکی میتواند گزینه مناسبی برای حذف کدورت و جامدات معلق از پساب شستشوی صافی شنی تند باشد. کارایی الکترود آلومینیومی در حذف کدورت و جامدات معلق بیشتر از الکترود آهنی بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |