، ghasemian1249@yahoo.com
چکیده: (2457 مشاهده)
مقدمه: مایکوتوکسینها جزء ترکیبات شیمیایی محیطی بوده که دارای اثرات سمی بر روی سلامت انسانها و حیوانات هستند. آفلاتوکسینها گروه مهمی از مایکوتوکسینها هستند که در اثر رشد برخی از گونههای آسپرژیلوس به ویژه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس در محصولات کشاورزی تولید میشوند.آفلاتوکسینB1 سمی ترین عضو خانوادهی آفلاتوکسین بوده و فراوانترین نوع آفلاتوکسین در مواد غذایی کپک زده دامی به شمار میآید. این مایکوتوکسین بعد از ورود به بدن پستانداران و انجام فرآیندهایی روی آن، متابولیت آفلاتوکسینM1 را ایجاد مینماید. هدف از این مطالعه بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای خام منطقه بهبهان و مقایسه آن با محدوده قابل پذیرش کمیته اروپایی (ng/l 50) می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه، 90 نمونه شیر خام از 5 مزرعه گاو شیری ناحیه بهبهان جمع آوری شد. میزان آفلاتوکسین M1 نمونهها با کمک روش الایزا و کیت شرکت Euro Clone ساخت کشور ایتالیا اندازه گیری شد. آنالیز دادهها در سطح معنی دار05/0˂ pبا کمک روش آماری ANOVA صورت گرفت.
یافته ها: در این مطالعه 15 نمونه (54/16%) دارای میزان آفلاتوکسین بالاترازحدمجاز قابل قبول کمیته اروپایی/ کدکس ng/L)50) بودهاند.تمامی نمونهها (100%) به آفلاتوکسینM1آلوده بودند.
نتیجه گیری: تفاوت معنیداری بین مقادیرآفلاتوکسینM1درگاوداریهای مورد بررسی وجود دارد (05/0P<). بنابراین نتیجه گیری میشود که وقوع بالای AFM1 در نمونههای شیر خام، امکان تهدید سلامتی انسان وجود دارد. بنابراین انجام مطالعات بیشتر در زمینه بررسی آفلاتوکسین M1 بر روی شیر و سایر فرآوردههای آن در بهبهان و سایر نقاط ضروری میباشد
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1395/2/29 | پذیرش: 1395/10/4 | انتشار: 1398/4/24