دوره 15، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 126-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golvardzadeh R, Yasini Ardakani S. The Antibacterial Effect of Grape Seed Extract on Tilapia. TB 2016; 15 (1) :118-126
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2112-fa.html
گل‌وردزاده رزیتا، ﻳﺎﺳﻴﻨﻲ اردﻛﺎﻧﻲ ﺳﻴﺪعلی. اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا. طلوع بهداشت. 1395; 15 (1) :118-126

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2112-fa.html


داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ، واﺣﺪ علوم و ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻳﺰد ، a.yasini@gmail.com
چکیده:   (4055 مشاهده)

چکیده

مقدمه: گیاهان دارویی به سبب دارا بودن ترکیبات آنتی‌باکتریایی طبیعی بسیار موردتوجه هستند و ایران نیز یکی از غنی‌ترین منابع گیاهان دارویی به شمارمی‌رود. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آنتی‌باکتریایی عصاره هسته انگور برافزایش عمر ماندگاری ماهی تیلاپیا است.

روش بررسی : ماهی‌ها بلافاصله پس از صید و عمل شستشو به دو بخش تقسیم شدند. یک گروه در عصاره هسته انگور (غلظت5/1%)به مدت 30 دقیقه غوطه‌ور و سپس در کیسه‌های پلی‌اتیلن بسته‌بندی گردیدند، دومین گروه نمونه‌ها نیز به‌عنوان شاهد بسته‌بندی و همه در دمای (1±4) درجه سانتی‌گراد یخچال نگهداری شدند. آزمایش‌های میکروبی شامل، شمارش کلی میکروب‌های هوازی مزوفیل (Totalcount)، باکتری‌های سرما‌گرا (PTC)، به همراه ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه در فواصل زمانی(2،0 ،5 ،10، 20،15)انجام شد.

یافته‌ها: بر اساس نتایج حاصل، گروه حاوی عصاره به‌طور معنی‌داری (05/0P<) فساد میکروبی را نسبت به نمونه شاهد به تعویق انداخت، بطوریکه تعداد باکتری‌های شمارش‌شده در ماهی‌های تیمار شده با عصاره هسته انگور تا پایان دوره نگهداری کمتر از حد قابل‌قبول پیشنهادی (log cfu/g 7)باقی ماند.همچنین در بررسی حسی ماهیان تیمار‌شده با عصاره هسته انگور بالاترین کیفیت را در طول دوره نگهداری از خود نشان دادند.

نتیجه‌گیری: ماهی تیمارشده با عصاره هسته انگور در این مطالعه تا انتهای دوره نگهداری قابل‌مصرف بود، به‌طوری‌که عصاره توانست عمر ماندگاری نمونه‌ها را نسبت به نمونه شاهد  افزایش دهند.

متن کامل [PDF 180 kb]   (1283 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/2/28 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb