مقدمه: استفاده روز افزون از فرآورده های لبنی صنعتی به جای سنتی ممکن است منجر به افزایش حذف باکتریهای پروبیوتیک شود. لذا این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی باکتریهای اسید لاکتیک با پتانسیل پروبیوتیکی در ماست های محلی استان یزد انجام گرفت.
روش بررسی : 96 نمونه ماست (32 نمونه ماست بز،32 نمونه ماست میش و32 نمونه ماست گاو) از منـاطق مختلف استان یزد جمع آوری شد. نمونههای ماست ابتدا در محیط broth MRS غنی سازی و سپس بر روی بر روی محیطagar MRS کشت داده شدند. برای شناسایی اولیه باکتریهای اسید لاکتیک از تستهای گرم وکاتالاز وجهت بررسی پتانسیل پروبیوتیکی باکتریهای اسید لاکتیک شناسایی شده ابتدا از تست مقاومت به اسید وسپس از تست مقاومت به املاح صفراوی استفاده شد.در ادامه شناسایی گونه باکتریهای اسید لاکتیک توسط تستهای بیوشیمیایی در دمای 15و 45 درجه سانتیگراد، هیدرولیز آرژنین و تولید گاز از گلوکز انجام گرفت.
یافته ها : ازمجموع 96 نمونه ماست جمع آوری شده،75 نمونه مثبت بدست آمد،که بر اساس تستهای فنوتیپی و بیوشیمیایی 47 باکتری اسید لاکتیک شناسایی شدند. از این 47 ایزوله لاکتیک، 24 ایزوله دارای مقاومت به اسید و در مرحله بعد،12 ایزوله مقاومت به صفرا را داشتند. از میان 12 ایزوله با توان پروبیوتیکی، 5 ایزوله کوکسی از گونه پدیوکوکوس اسیدلاکتیسی و 7 ایزوله از جنس لاکتوباسیلوس که متعلق به گونههای ل. پلانتاروم، ل. برویس، ل. فرمنتوم و ل.کفیر بودند.
نتیجه گیری: یافته های حاصل از این مطالعه نشان از تنوع بالای اسیدلاکتیک باکتری ها در ماست های بومی استان یزد دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |