دوره 14، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 171-183 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M, Khesht Zarrin H, Tajabadi Ebrahimi M, Davoodabadi A, Hakimian M, Sadrabadi A et al . Isolation and biochemical identification of potentially Probiotic lactic acid bacteria isolated from traditional yogurt in Yazd province. TB. 2016; 14 (6) :171-183
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1985-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، خشت زرین حمیدرضا، تاج آبادی ابراهیمی مریم، داودآبادی ابوالفضل، حکیمیان محمدمهدی، صدرآبادی علی اصغر و همکاران.. جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی باکتریهای اسید لاکتیک با پتانسیل پروبیوتیکی در ماست های محلی استان یزد. طلوع بهداشت. 1394; 14 (6) :171-183

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1985-fa.html


استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mksharifi@tums.ac.ir
چکیده:   (774 مشاهده)

مقدمه: استفاده روز افزون از فرآورده های لبنی صنعتی به جای سنتی ممکن است منجر به افزایش حذف باکتریهای پروبیوتیک شود. لذا این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی باکتریهای اسید لاکتیک با پتانسیل پروبیوتیکی در ماست های محلی استان یزد انجام گرفت.

روش بررسی : 96 نمونه ماست (32 نمونه ماست بز،32 نمونه ماست میش و32 نمونه ماست گاو) از منـاطق مختلف استان یزد جمع آوری شد. نمونه­های ماست ابتدا در محیط broth MRS غنی سازی و سپس بر روی بر روی محیطagar MRS کشت داده شدند. برای شناسایی اولیه باکتری­های اسید لاکتیک از تست­های گرم وکاتالاز وجهت بررسی پتانسیل پروبیوتیکی باکتری­های اسید لاکتیک شناسایی شده ابتدا از تست­ مقاومت به اسید وسپس از تست مقاومت به املاح صفراوی استفاده شد.در ادامه شناسایی گونه­ باکتری­های اسید لاکتیک توسط تست­های بیوشیمیایی در دمای 15و 45 درجه سانتیگراد، هیدرولیز آرژنین و تولید گاز از گلوکز انجام گرفت.

یافته ها : ازمجموع 96 نمونه ماست جمع آوری شده،75 نمونه مثبت بدست آمد،که بر اساس تست­های فنوتیپی و بیوشیمیایی 47 باکتری اسید لاکتیک شناسایی شدند. از این 47 ایزوله لاکتیک، 24 ایزوله دارای مقاومت به اسید و در مرحله بعد،12 ایزوله مقاومت به صفرا را داشتند. از میان 12 ایزوله با توان پروبیوتیکی، 5 ایزوله کوکسی از گونه پدیوکوکوس اسیدلاکتیسی و 7 ایزوله از جنس لاکتوباسیلوس که متعلق به گونه­های ل. پلانتاروم، ل. برویس، ل. فرمنتوم و ل.کفیر بودند.

نتیجه گیری: یافته های حاصل از این مطالعه نشان از تنوع بالای اسیدلاکتیک باکتری ها در ماست های بومی استان یزد دارد.

متن کامل [PDF 185 kb]   (356 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb