دوره 14، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 208-220 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosavy Ahmadabady E, Jafari A, Seifaty S, Jafari H. Evaluation the inhibitory effect of edible films from Cinnamomum zeylanicum extracts against aflatoxigenic Aspergillus flavus on Almonds kernel. TB. 2016; 14 (6) :208-220
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1987-fa.html
موسوی احمد آبادی الهام السادات، جعفری عباسعلی، سیفتی سید مرتضی، جعفری حسین. بررسی میزان اثر پوشش خوراکی عصاره دارچین بر مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین برروی مغز بادام. طلوع بهداشت. 1394; 14 (6) :208-220

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1987-fa.html


استاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، jafariabbas@ssu.ac.ir
چکیده:   (684 مشاهده)

مقدمه: آفلاتوکسین‌ها از شایعترین و خطرناکترین مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط قارچهای سمی که بر روی طیف وسیعی از مواد غذایی انسانی و حیوانی رشد میکند تولید میشوند. این گروه از سموم قارچی عوارض و خطراتی از جمله القاء سرطان کبد دارند. با توجه به معایب بعضی از روش های فیزیکی و شیمیایی برای کنترل آلودگی قارچها، اخیرآ توجه زیادی بر روی استفاده از عصاره گیاهان دارویی برای کنترل آلودگی های قارجی مولد آفلاتوکسین بر روی مواد غذایی شده است، لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر پوشش خوراکی حاوی عصاره دارچین بر روی مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین بر روی مغز بادام می باشد.

روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای تجربی نمونه های مغز بادام را بطور تصادفی  برای انجام مطالعه انتخاب شدند. نمونه های مغز بادام را ابتدا در محلول پوشش خوراکی آب پنیر حاوی3 درصد عصاره هیدروالکلی دارچین بصورت غوطه وری تیمار و سپس با سوسپانسیون 103×1کونیدیهای قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین آلوده شدند. میزان مهار آلودگی مغزهای بادام را با کشت محلول شستشوبادامهای آلوده شده و شمارش تعداد کونیدی های زنده قارچ ارزیابی شدند. در نهایت مقادیر MFC و MIC50 هر یک از عصاره مورد بررسی با تهیه رقتهای سریالی از عصاره ها و آلوده کردن با سوسپانسیون کونید قارچ مطابق با دستورالعمل روش استاندارد CLSI تعیین شدند.

یافته ها: در مجموع با مشاهده ماکروسکوپی مغزهای تیمار شده نشان داد که پوشش خوراکی حاوی عصاره 3% هیدروالکلی دارچین توان مهار کامل رشد قارچ مورد بررسی بر روی مغز بادام بود. با انجام تست آماری T زوج تفاوت آماری کاملآ معنی داری بین میانگین تعداد کلنی های جدا شده از کشت محلول شست و شوی مغزهای گروه تست و کنترل بدست آمد (0001/0)p=.  میزان MFC و   MIC50 برای دارچین به ترتیب معادل غلظت های 187 و 94 میلی گرم درصد بدست آمد.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پوشش خوراکی حاوی عصاره دارچین درکنترل رشد قارچ آسپرژیلوس فلا ووس بر روی مغز بادام موثر میباشد. هر چند استفاده عملی از این عصاره ها نیاز مند بررسی های بیشتر اقتصادی، میکروبی و سم شناسی می باشد.

متن کامل [PDF 546 kb]   (350 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb