دوره 16، شماره 3 - ( مردادو شهریور 1396 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yousefi A, Hajimohammmadi B, bouzarjomehri F, dad V, shirmardi P, keyghobady N. The effect of electron beam irradiation on lipid oxidation in sausages. TB 2017; 16 (3) :1-8
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1915-fa.html
یوسفی عاطفه، حاجی محمدی بهادر، بوذرجمهری فتح الله، داد ولی، شیرمردی پژمان، کیقبادی نعیمه. اثرات باریکه الکترونی بر میزان اکسیداسیون چربی در سوسیس. طلوع بهداشت. 1396; 16 (3) :1-8

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1915-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، b.hajimohammadi@gmail.com
چکیده:   (4067 مشاهده)

مقدمه: تیمار پرتودهی یکی از بهترین روش‎ها برای افزایش عمر مفید گوشت بدون اثرات سوء مغذی و ویژگی‎های حسی است. اگرچه باریکه الکترونی امکان ایجاد تغییراتی در مواد غذایی را دارد، اما به عنوان آسان‎ترین روش پرتودهی شناخته شده است . باریکه الکترونی دوستدار محیط زیست، کم هزینه و یک جایگزین موثر غیر وقت‎گیر نسبت به دیگر روش‎های آلودگی‎زدایی است. اکسیداسیون چربی می‎تواند در گوشت پرتودهی شده تولید شود. هدف از این مطالعه ارزیابی میزان اکسیداسیون چربی در سوسیس‎های پرتودهی شده است. یافته‎های این مطالعه میتواند در کنترل، ارتقا ایمنی مواد غذایی و ویژگی‎های کیفیتی در صنایع غذایی اثر بخش باشد.

روش بررسی: سوسیس از مرکز تولیدی تهیه شد، سوسیس چرخ شده به منظور آنالیز تیوباربوتیریک اسید مخلوط و به قسمت‎های 25 گرمی تقسیم شد. نمونه‎ها شامل یک گروه شاهد و چهار گروه تیمار بودند. سوسیس‎های بسته‎بندی شده در معرض دوز‎های 0، 1، 2، 3 و 5 کیلوگری قرار گرفته و در روز‎های مختلف 0، 5، 10 و 30 بررسی شدند.

یافته‎ها: میزان تیوباربوتیریک اسید با گذر زمان افزایش یافت. در دوز‎های مختلف ارتباط معنی‎داری مشاهده شد (05/0>P)، اما بیشترین میزان تیوباربوتیریک اسید در دوز 3 کیلو‎گری مشاهده شد.

نتیجه گیری: بکارگیری باریکه الکترونی در دوز‎های پایین تاثیر سوئی بر اکسیداسیون چربی در سوسیس ندارد. پرتودهی این محصولات با افزودن آنتی اکسیدان‎ها می‎تواند در کاهش یا پیشگیری اکسیداسیون چربی موثر باشد.

متن کامل [PDF 178 kb]   (1735 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1465 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/30 | پذیرش: 1394/12/15 | انتشار: 1396/6/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb