دوره 15، شماره 5 - ( آذر و دی 1395 )                   جلد 15 شماره 5 صفحات 11-20 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ebrahimi Z, alavi N A, babae A A, Neisi A. Survey efficiency of vermicompost process in product fertilizer from bagasse modified with kitchen waste. TB. 2017; 15 (5) :11-20
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1257-fa.html
ابراهیمی زهره، علوی بختیاروند سید نادعلی، بابایی علی اکبر، نیسی عبدالکاظم. بررسی تولید ورمی کمپوست از باگاس اصلاح شده و پسماند آشپزخانه با استفاده از کرم ایزنیا فوئیتیدا. طلوع بهداشت. 1395; 15 (5) :11-20

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1257-fa.html


دانشجو دانشکده بهداشت ، ebrahimiz53@yahoo.com
چکیده:   (577 مشاهده)

مقدمه: رشد جمعیت و شهرسازی، مدیریت مواد زائد جامد را به یکی از بزرگترین چالش های زیست محیطی در دنیا تبدیل کرده است و در سالهای اخیر استفاده از کرم های خاکی برای دفع زائدات و تبدیل آنها به مواد سودمند مورد توجه قرار گرفته است.هدف از این مطالعه تولید ورمی کمپوست از باگاس و پسماندهای آشپزخانه توسط کرم خاکی ایزنیا فوئیتیدا می باشد.

روش بررسی: در این مطالعه ک بصورت تجربی انجام شد، تیمارهای باگاس و مواد زائد آشپزخانه با سه بار تکرار ( در مجموع 9 واحد آزمایشگاهی) تهیه شد. پارامترهایpH ، کل کربن آلی، نیتروژن کجلدال، فسفر دردسترس و پتاسیم کل به مدت 60 روز اندازه گیری شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که با گذشت زمان  pHفرایند روند کاهشی داشته، و در تیمار شاهد مقدار 13/0±36/6، در نسبت 1:1 (مخلوط باگاس با زائدات آشپزخانه)15/0±79/6و در تیمار با نسبت 1:2 62/2±58/6 حاصل شد. .همچنین نتایج کاهش در کل کربن آلی (TOC) ،نیتروژن کجلدال (TKN) ، C/N و افزایش در فسفردر دسترس(P) و پتاسیم (K) را نشان داد. در تیمار شاهد مقادیر TOC، TKN و C/N به ترتیب 41/20%، 5/9% و 12% کاهش یافته و مقادیر P و K 32% و 37/31% افزایش یافت. در نسبت 1:1 مقادیر TOC، TKN و C/N به ترتیب 4/50%، 7/39% و9/17% کاهش یافته و مقادیر P و K 5/50% و 7/54% افزایش یافت. در نسبت 1:2 مقادیر TOC، TKN و C/N به ترتیب 54%، 33% و 2/31% کاهش یافته و مقادیر P و K 18/52% و 17/57% افزایش یافت.

نتیجه گیری: مناسبترین مخلوط کمپوست باگاس با زائدات آشپزخانه جهت تهیه ورمی کمپوست در نسبت 1 به  2 مشاهده شد و در اکثر پارامترهای های اندازه گیری شده برتری خود را نسبت به سایر تیمارهای مورد آزمایش آشکار نشان داد.

متن کامل [PDF 301 kb]   (141 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb