چکیده
مقدمه: گیاهان دارویی به سبب دارا بودن ترکیبات آنتیباکتریایی طبیعی بسیار موردتوجه هستند و ایران نیز یکی از غنیترین منابع گیاهان دارویی به شمارمیرود. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر آنتیباکتریایی عصاره هسته انگور برافزایش عمر ماندگاری ماهی تیلاپیا است.
روش بررسی : ماهیها بلافاصله پس از صید و عمل شستشو به دو بخش تقسیم شدند. یک گروه در عصاره هسته انگور (غلظت5/1%)به مدت 30 دقیقه غوطهور و سپس در کیسههای پلیاتیلن بستهبندی گردیدند، دومین گروه نمونهها نیز بهعنوان شاهد بستهبندی و همه در دمای (1±4) درجه سانتیگراد یخچال نگهداری شدند. آزمایشهای میکروبی شامل، شمارش کلی میکروبهای هوازی مزوفیل (Totalcount)، باکتریهای سرماگرا (PTC)، به همراه ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه در فواصل زمانی(2،0 ،5 ،10، 20،15)انجام شد.
یافتهها: بر اساس نتایج حاصل، گروه حاوی عصاره بهطور معنیداری (05/0P<) فساد میکروبی را نسبت به نمونه شاهد به تعویق انداخت، بطوریکه تعداد باکتریهای شمارششده در ماهیهای تیمار شده با عصاره هسته انگور تا پایان دوره نگهداری کمتر از حد قابلقبول پیشنهادی (log cfu/g 7)باقی ماند.همچنین در بررسی حسی ماهیان تیمارشده با عصاره هسته انگور بالاترین کیفیت را در طول دوره نگهداری از خود نشان دادند.
نتیجهگیری: ماهی تیمارشده با عصاره هسته انگور در این مطالعه تا انتهای دوره نگهداری قابلمصرف بود، بهطوریکه عصاره توانست عمر ماندگاری نمونهها را نسبت به نمونه شاهد افزایش دهند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |