دوره 14، شماره 6 - ( ویژه نامه بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 125-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، narjess.hosseini@gmail.com
چکیده:   (5080 مشاهده)

مقدمه: یکی از مهمترین بیماریهای غیر واگیر در تمام گروههای سنی ، پر فشاری خون است و اغلب بدون علامت، سریعأ قابل تشخیص ودرمان پذیراست واگر درمان نشود ممکن است منجر به عوارض کشنده شود.

این مطالعه به منظور "بررسی علل فشار خون بالا در جمعیت روستایی بالای 30سال شهرستان اسلام آباد غرب "  انجام گرفت.

روش بررسی :نوع مطالعه دراین پژوهش توصیفی –تحلیلی  می باشد که به منظور تشخیص واهمیت ریسک فاکتورهای فشار خون بالا انجام گرفت جامعه مورد مطالعه 320نفر از بیماران فشارخون بالادر جمعیت روستایی بالای 30سال شهرستان اسلام آباد غرب میباشند.که بصورت تصادفی ساده از بین بیماران فشارخونی انتخاب شده اند .ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن توسط کارشنا سان تأ یید وجهت پایایی 5% ازافراد مورد بررسی  انتخاب شدند تا به سوالات پرسشنامه پاسخ دهند، وبا مشاهده اشکالات موجود در پرسشنامه تغییرات اصلاحی صورت پذیرفت.داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمونهای paired t-test,chi2 تجزیه وتحلیل شد.

یافته ها: از مجموع 320نفر ازبیماران مورد بررسی 109 نفر مرد و211نفر زن بودند و فشارخون بالادرزنان بالای 50سال ، متأهل وخانه داربیشتر از مردان بود .81%مردان و82% زنان دارای فشارخون بیسواد هستند وحدود 78% ازجمعیت مورد مطالعه نمک زیادی مصرف می کنند میزان مصرف مواد غذایی مثل ماهی بسیار کم ومیزان مصرف میوه وسبزیجات خوب بوده است. ( 96%)، 74%از افراد مورد مطالعه دارای سابقه خانوادگی  فشارخون بالا و12% مبتلا به دیابت بودند که آمار زنان دراین مطالعه 3برابر مردان است.. درحدود 15%مردان و23% زنان سابقه چربی خون بالا دارند و8%مردان و13% زنان دارای بیماری کلیوی هستند

نتیجه گیری:  شیوع فشار خون در جمعیت روستایی با توجه به عدم مصرف مرغ وماهی واستفاده از گوشت قرمز ومصرف نمک زیاد در بین  جمعیت مورد مطالعه بالامی باشدودر زنان شیوع بالاتر است  برای کنترل فشار خون در این جمعیت استفاده از آموزش های  چهره به چهره (با توجه به سطح سواد پایین آنها)و ترغیب مردم به استفاده کمتر از نمک در رژیم غذایی خود و همچنین جایگزین کردن گوشت ماهی و مرغ به جای گوشت قرمز،و بررسی و معاینه افراد در دوره هایی بیشتر از دوره های روتین که تیم سلامت مرکز انجام میدهند.

متن کامل [PDF 196 kb]   (1419 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/9 | پذیرش: 1393/11/25 | انتشار: 1394/12/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.