دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، ezatmobin@yahoo.com
چکیده:   (4038 مشاهده)

مقدمه: با توجه به اینکه برنامه­ریزی برای آمادگی دختران نوجوان در روبه رو شدن با مسائل بلوغ باید بر اساس اطلاعات دقیق الگوی رفتاری و نیز نیازهای آموزشی آنها پیش­بینی و اطلاعات آموزشی لازم تعریف گردد، این مطالعه با هدف تعیین میزان اگاهی، نگرش و عملکرد دانش­آموزان دختر در خصوص بهداشت دوران قاعدگی صورت گرفته است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی 600 دانش­آموز دختر دبیرستان­های شهر یزد به صورت تصادفی از نواحی مختلف آموزش و پرورش شهر یزد انتخاب شدند. ابزار جمع­آوری داده­ها پرسشنامه بوده که توسط دانش­آموزان تکمیل گردیده است. داده­های جمع­آوری شده با استفاده از نرم­افزارآماری EPI 6 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

یافته­ها: نتایج نشان می­دهد تنها 6/46 % رشد جسمی روانی اجتماعی را به عنوان مشخصات زمان بلوغ می­دانند و فقط قریب نیمی از آنان فقط قاعدگی را از تغییرات جسمی دوران بلوغ قلمداد کرده­اند. 2/12 % قاعدگی را یک بیماری دانسته و 20 % قاعده نشدن دختران را حائز اهمیت نمی­دانند. رعایت نکات بهداشتی در زمان قاعدگی در جامعه مورد مطالعه مطلوب نبوده به طوری که تنها 53% در مدت عادت ماهیانه استحمام کرده و 1/37% در این دوره پس از اجابت مزاج نظافت می­نمایند. 5/75% دختران مادر یا نزدیکان در منزل را روش کسب آموزش­های دوران بلوغ بیان نموده­اند.

نتیجه­ گیری: با توجه به آگاهی و عملکرد نامناسب دختران در خصوص مسائل دوران بلوغ ضرورت ارائه برنامه­های آموزشی به ویژه مسائل بهداشتی و همچنین تصحیح باورهای غلط در مادران و دختران از طریق برگزاری کلاس­های آموزشی توسط معلمین بهداشت مدارس احساس می­شود.

متن کامل [PDF 135 kb]   (2547 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/7 | پذیرش: 1394/9/7 | انتشار: 1394/9/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.