دوره 14، شماره 4 - ( مهر و آبان 1394 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 44-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، Afshin.mali1@gmail.com
چکیده:   (4132 مشاهده)

برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از بسته نرم افزاری SPSS نسخه 17 استفاده شد. سطح معنی‌داری P کمتر از05/0 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: میانگین مقدار سرب در نمونه‌‌ها 05/99 میکروگرم بر کیلوگرم و کادمیم49/7 میکروگرم بر کیلوگرم بدست آمد. میزان سرب در نان سنگک بیشتر و در نان فانتزی کمتر از بقیه انواع نان بود و میزان کادمیم در نانها تفاوت چشمگیری نداشت. میزان سرب در نانهای با حرارت مستقیم بیشتر و بین میزان کادمیم در نانهای با حرارت مستقیم و غیر مستقیم اختلاف زیادی وجود نداشت و در تمامی نمونه‌ها مقادیر سرب و کادمیم از حد مجاز تعیین شده، کم‌تر بود.

نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش وبا در نظر گرفتن اینکه مصرف سرانه نان در ایران حدود160 کیلوگرم است، انتظار می‌رود که میزان دریافت هفتگی سرب و کادمیم از طریق نان برای مصرف کنندگان شهرستان یزد در حد قابل قبولی باشد. اما باید این مقدار کاهش یابد تا از بروز خطرات احتمالی فلزات سنگین سرب و کادمیم جلوگیری شود. این مقاله حاصل پایان نامه کارشناسی ارشد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد است.

واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: سرب، کادمیم، نان، یزد
متن کامل [PDF 179 kb]   (2250 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/27 | پذیرش: 1394/8/27 | انتشار: 1394/8/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.