Hajimohammadi B, Mali A, Mossadegh Mehrjardi M, Mozafari khosravi H, Yasini Ardakani S, Jahed-Khaniki G et al . A Survey on Lead and Cadmium Content in Bread Produced in Yazd. TB 2015; 14 (4) :36-44
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1776-fa.html
حاجی محمدی بهادر، مالی افشین، مصدق مهرجردی محمد حسین، مظفری خسروی حسن، یاسینی اردکانی سید علی، جاهد خانیکی غلامرضا و همکاران.. بررسی میزان سرب و کادمیوم در نانهای تولیدی در شهرستان یزد. طلوع بهداشت. 1394; 14 (4) :36-44
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1776-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، Afshin.mali1@gmail.com
چکیده: (4455 مشاهده)
برای تجزیه و تحلیل دادهها از بسته نرم افزاری SPSS نسخه 17 استفاده شد. سطح معنیداری P کمتر از05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین مقدار سرب در نمونهها 05/99 میکروگرم بر کیلوگرم و کادمیم49/7 میکروگرم بر کیلوگرم بدست آمد. میزان سرب در نان سنگک بیشتر و در نان فانتزی کمتر از بقیه انواع نان بود و میزان کادمیم در نانها تفاوت چشمگیری نداشت. میزان سرب در نانهای با حرارت مستقیم بیشتر و بین میزان کادمیم در نانهای با حرارت مستقیم و غیر مستقیم اختلاف زیادی وجود نداشت و در تمامی نمونهها مقادیر سرب و کادمیم از حد مجاز تعیین شده، کمتر بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش وبا در نظر گرفتن اینکه مصرف سرانه نان در ایران حدود160 کیلوگرم است، انتظار میرود که میزان دریافت هفتگی سرب و کادمیم از طریق نان برای مصرف کنندگان شهرستان یزد در حد قابل قبولی باشد. اما باید این مقدار کاهش یابد تا از بروز خطرات احتمالی فلزات سنگین سرب و کادمیم جلوگیری شود. این مقاله حاصل پایان نامه کارشناسی ارشد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد است.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/8/27 | پذیرش: 1394/8/27 | انتشار: 1394/8/27