Kaseb F, Shiranian M, Abdar M, Aminalroayaei H, Fallahzadeh H. The Prevalence of Salmonella and Staphylococcus Aureus in Industrial Olivier Salad in Yazd in 2013. TB 2015; 14 (3) :51-59
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1677-fa.html
کاسب فاطمه، شیرانیان محبوبه، آبدار مهلا، امین الرعایایی هانیه، فلاح زاده حسین. بررسی فراوانی سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در سالاد الویه صنعتی تولیدی در شهر یزد در سال1392. طلوع بهداشت. 1394; 14 (3) :51-59
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1677-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، mhlabdar@gmail.com
چکیده: (5697 مشاهده)
مقدمه: تأمین نیازهای غذایی جوامع بشری با توجه به رشد روز افزون جمعیت از مشکلاتی است که بویژه کشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند. با توجه به تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه و عادات غذایی جدید، فرهنگ استفاده از غذاهای آماده رایج گردیده است. سالاد اولویه یکی از غذاهای سرد متداول درکشور ما است که باتوجه به مغذی بودن در معرض خطر آلودگی می باشد به همین دلیل در این مطالعه کیفیت میکروبی سالاد الویه را از نظر حضور باکتری های سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار دادیم .
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد 200 نمونه سالاد الویه از بازار مصرف تهیه شد و هنگام تهیه نمونه ها دمای محل نگهداری نیز اندازه گیری گردید. نمونه ها بلافاصله پس از تهیه، در شرایط استریل آزمایشگاه از نظر حضور سالمونلا طبق استاندارد ملی ایران به شماره 1810 و استافیلوکوکوس اورئوس طبق استاندارد ملی ایران به شماره1-6806 مورد آزمایش قرار گرفتند. و دالوها با استفاده از 11 Spss و آزمون Chi-Square تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: کلیه نمونه ها از نظر حضور سالمونلا منفی بودند. از 200 نمونه آزمایش شده 40 نمونه به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلودگی داشتند و تعداد 160 نمونه فاقد آلودگی بودند. 30% نمونه های آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس در دمای 4 تا 6 درجه سانتی گراد و 70% در دمای 6 تا 8 درجه سانتی گراد نگهداری می شدند. نتایج نشان داد که بین دمای محل نگهداری نمونه ها و موارد آلودگی مشاهده شده رابطه آماری معنی داری وجود دارد( 001/0 =P ).
نتیجه گیری : با توجه به اهمیت سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در مسمومیت های غذایی و همچنین آلودگی قابل توجه نمونه ها به استافیلوکوکوس اورئوس به علت عدم رعایت موازین بهداشتی در حین تولید و یا آلودگی مواد اولیه و نیز افزایش آلودگی با افزایش دمای محل نگهداری ضرورت کنترل و نظارت دقیق مراکز عرضه و تولید مواد غذایی توسط واحدهای بهداشتی بیشتر مشخص می گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/12/19 | پذیرش: 1393/7/14 | انتشار: 1394/6/25