مقدمه: سالانه چندین میلیون نفر از ایرانیان به خارج از کشور مسافرت می نمایند.مسافران بین المللی یکی از گروههای در معرض خطر می باشند اینکه شخص به کجا مسافرت می کند چندان اهمیتی ندارد. بلکه مهم آن است که مسافران عازم به خارج ازکشور اطلاعاتی در باره راههای سرایت و پیشگیری از بیماریهای عفونی را داشته باشند و نهایتا" با دانستن آن در طول سفر، خود را از ابتلا به این بیماریهای مهلک محفوظ نگهدارند. لذا این بررسی با هدف تعیین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مسافران عازم به خارج از کشور در خصوص پیشگیری از بیماری های ایدز، هپاتیت B و انفلوانزا انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی با حجم نمونه 207 مسافر عازم به خارج از کشور در فرودگاه امام خمینی انجام گردید. نمونه گیری بصورت تصادفی ساده وروش جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه بوده که پایایی وروایی آن مورد تایید قرار گرفت . داده ها از طریق جداول توزیع فراوانی، آزمون های آماری Anova، T testو cross tab درنرم افزار SPSS-16 تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: از 207 مسافر مورد بررسی بیشتر افراد متاهل (2/60%) بودند. میانگین سنی آنها 31/10 ± 66/34 بود و سطح تحصیلات 3/47%از آنها فوق دیپلم و لیسانس بود. بالاترین میزان آگاهی مسافران نسبت به بیماری ایدز با 5/81%، آنفلوآنزا 80%، در حالیکه نسبت به بیماری هپاتیتB آگاهی کمتری(5/48%) داشتند. در هر سه بیماری افراد دارای نگرشی خوب ومثبتی در خصوص پیشگیری داشتند. همچنین بالاترین عملکرد مسافران هم مربوط به بیماری ایدز بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش مبنی بر آگاهی و عملکرد متوسط و نگرش خوب مسافران و با توجه به این که مسافرت های بین المللی می تواند موجب انتقال واپیدمی بیماریها شود، لذا پیشنهاد می گردد جهت آموزش مسافران به خارج از کشور از طریق برنامه مدون آموزشی، پوستر، پمفلت، رادیو وتلویزیون اقدامات عاجلی انجام گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |