دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 115-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehrampoush M, Tabatabaee M, Ghaneian M, Askar Shahi M, Amrollahi M, Jamshidi B. The Survey of Nano-Alumina Modified With Schiff Base Ligands in Removal of Hexavalent Chromium from Aqueous Solution in Acidic Conditions. TB 2013; 12 (3) :106-115
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-707-fa.html
احرامپوش محمدحسن، طباطبایی معصومه، قانعیان محمدتقی، عسکر شاهی محسن، امرالهی محسن، جمشیدی بهزاد. بررسی کارایی نانوذرات آلومینای اصلاح شده با لیگاند شیف‌باز در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول آبی در شرایط اسیدی. طلوع بهداشت. 1392; 12 (3) :106-115

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-707-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، moamrollahi@gmail.com
چکیده:   (8483 مشاهده)

  مقدمه: فلزات سنگین از جمله آلاینده­های مهمی هستند که امروزه غلظت آن­ها در محیط زیست با گسترش شهرها و توسعه صنایع افزایش یافته است. یکی از مهمترین فلزات سنگین، کروم است که به صورت اکسیدهای سه و شش ظرفیتی در صنایعی مانند آبکاری، شیشه، سرامیک، دباغی و چرم کاربرد دارد. کروم شش ظرفیتی دارای مخاطرات بهداشتی اثبات شده ای مانند سرطان­زایی است. هدف از این مطالعه بررسی کارایی نانوذرات آلومینای اصلاح شده با لیگاند شیف باز در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول­های آبی در شرایط اسیدی است.

  روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در آن آزمایشات در شرایط ناپیوسته و در دمای C ° 20 انجام شده و اثر غلظت اولیه کروم، جرم جاذب و زمان واکنش بر حذف کروم شش ظرفیتی توسط جاذب نانوذرات آلومینا مورد بررسی قرار گرفت. برای تهیه جاذب، نانوذرات آلومینا از شرکت نانوکیمیا پژوه تهیه و برای افزایش ظرفیت جذب، با لیگاند شیف­باز و در حضور سورفاکتانت مناسب اصلاح شد. مطالعه روی نمونه­های سنتزی حاوی غلظت های 2و 5 میلی­گرم در لیتر کروم انجام گرفت. غلظت مقادیر مجهول کروم شش ظرفیتی به روش اسپکتروفتومتری در حضور معرف 1و5-دی فنیل کاربازاید و طول موج 540 نانومتر تعیین شد.

  یافته ها: با توجه به نتایج، با افزایش جرم جاذب و زمان واکنش مقدار حذف آلاینده افزایش و با افزایش غلظت اولیه کروم مقدار حذف کاهش یافت. داده­های این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان جذب کروم شش ظرفیتی توسط نانوذرات آلومینای اصلاح شده با لیگاند شیف­باز در مدت زمان 180 دقیقه انجام و آزمایش به حالت تعادل می­رسد. بیشترین میزان راندمان حذف و ظرفیت جذب در شرایط بهینه(جرم جاذب 1/0 میلی­­گرم در لیتر و3 pH = )، برای غلظت اولیه کروم 5 میلی­گرم در لیتر و زمان 180 دقیقه به­ترتیب برابر با 4/83 درصد و mg/g 17/4 می­باشد.

  نتیجه گیری: نانوذرات آلومینای اصلاح شده با لیگاند شیف ­ باز جاذبی مؤثر در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول­های آبی می­باشد.

متن کامل [PDF 214 kb]   (1577 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/2/6 | پذیرش: 1391/3/17 | انتشار: 1392/9/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb