مقدمه: در بررسی سیستم های طبیعی تصفیه فاضلاب به کمک نیزار مصنوعی، مدل های علمی و عملی از جنبه های فیزیکی، هیدرولیکی و فرایندی در مقیاس واقعی و تعیین قوت و ضعف این سیستم ها، می تواند نقشی مهمی جهت احداث سایر واحدهای مشابه ایفا نماید. هدف اولیه طراحی سیستم بسترهای نی در تصفیه فاضلاب، حذف مواد آلی می باشد، لذا تعیین اولیه سینتیک های حذف BOD 5 و COD جریان فاضلاب ضروری است.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی- مقطعی بوده و سینتیک واکنشهای بیولوژیکی حذف مواد آلی در بسترهای نی را مورد بررسی قرار می دهد. بدینمنظور، نمونهها در سه محل از تالاب بهطور ماهیانه طی شش ماه برداشت شدندو مقدار حذف مواد آلی با سنجش s COD و s BOD 5 انجامگرفت. سپس نتایج با مدلهای سینتیک مرتبه اول ، مرتبه دوم و استوورکینکانن و پارامترهای آماری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج، متوسط غلظت خروجی s COD و s BOD 5 از تالاب شاهد و دارای نی را به ترتیب 49/101، 92/56 و 78/81 ، 18/46 میلی گرم بر لیتر نشان داد. درخصوص پیشبینی رفتار حذف مواد آلی، مدل استوورکین کانن نزدیکترین ارتباط بین پیش بینی های تئوری و داده های میدانی ارائه نمود و مقدار ضریب حداکثر مصرف ماده آلی در مورد s COD و s BOD 5 در تالاب دارای نی 48/120 و 125 و در شاهد 3/33 و 5/38 میلی گرم در لیتر در روز بدست آمد .
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، تصفیهخانه فاضلاب یزد بدلیل شرایط مناسب جوی و طراحی، درصد حذف مواد آلی آن زیاد بوده که موجب کاهش چشمگیر آلودگی شده و راندمان کافی جهت برآوردن استانداردهای خروجی پساب را فراهم میآورد .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |