دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 118-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Parsaee M, Jamshidi M, Moosazadeh M, Amiresmaili M, Nezammahalleh A. The Survey of Observing Universal Precaution and Factors Affecting it in Emergency Clinics at Selected Hospitals of Mazandaran University of Medical Sciences. TB 2013; 12 (1) :107-118
پارسایی محمدرضا، جمشیدی اردشیری محمد، موسی زاده محمود، امیر اسماعیلی محمد رضا، نظام محله اصغر. بررسی رعایت احتیاط های همه جانبه و عوامل موثر بر آن در درمانگاههای اورژانس بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی مازندران. طلوع بهداشت. 1392; 12 (1) :107-118

دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، cdctbmaz@yahoo.com

مقدمه: در سال 1994 مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا برای به حداقل رساندن احتمال آلودگی کارکنان مراقبتهای بهداشتی و درمانی با عوامل بیماریزای منتقل شونده با خون احتیاطهای همه جانبه را تدوین کرده است، لذا این پژوهش برای مشخص نمودن کیفیت و نحوه اجرای آن در درمانگاههای اورژانس بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفت تا راهکارها و پیشنهادهای مناسب را در جهت زمینه های ترویج به کارگیری این احتیاطهای عمومی ارائه نماید.

روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی(توصیفی-تحلیلی) و ابزار جمع آوری اطلاعات چک لیست بوده است. حجم نمونه برابر با220 نفر می باشد. داده ها پس از ورود در نرم افزار SPSS با بهره گیری از آمار توصیفی (جدول فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آزمونهای استنباطی (آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک) تجزیه و تحلیل شده است.

یافته ها: 5/45 % از افراد مورد مطالعه مرد و 5/54% زن بودند. میزان رعایت کلی احتیاطهای همه جانبه در مردان و زنان به ترتیب 1/48% و 6/58% بوده است. براساس نتایج آزمون کای دو، تفاوت های مشاهده شده دررعایت کلی احتیاط های همه جانبه از نظر جنس، سابقه خدمت، رسته خدمتی، گروه سنی، شرکت در جلسات آموزشی وموجودبودن لوازم وتجهیزات معنی دار بوده است ( 05/0> P ).

نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد میزان رعایت کلی احتیاط های همه جانبه توسط پرسنل درمانگاه اورژانس در سطح متوسط بوده است در حالی که خطر انتقال ویروس هپاتیت B و HIV در این گونه تماسها بسیار زیاد می باشد. لذاپیاده سازی استانداردهای کنترل عفونت، اقدامات لازم در جهت ارتقاء انطباق کارکنان با مسائل حفاظت فردی، کنترل های مهندسی، رویکردهای شناختی، استراتژیهای اصلاح رفتار و ترکیب کردن مبانی نظری با تجربه های آموزشی به منظور ارتقاء مهارتها برای بکارگیری اصول استاندارد احتیاط های همه جانبه ضرورت دارد.

دریافت: 1392/3/27 | انتشار: 1392/3/25