دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 55-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini Yazdi S, Ahi G, Ahi M. Economic Stress, Hhappiness and Quality of Life Among Cancer Patients aged 20–35. TB 2013; 12 (1) :44-55
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-458-fa.html
حسینی یزدی سفیه، آهی قاسم، آهی محبوبه. استرس اقتصادی، شادکامی وکیفیت زندگی در بیماران 20 تا 35 ساله سرطانی کاشمر. طلوع بهداشت. 1392; 12 (1) :44-55

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-458-fa.html


دانشگاه علامه طباطبایی تهران ، ahighasem@yahoo.com
چکیده:   (7930 مشاهده)

  مقدمه: سرطان به عنوان سومین عامل مرگ پس از بیماری های قلبی و تصادفات در ایران شناخته شده است، به همین علت همواره جزء اولویت های تحقیقاتی قراردارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین استرس اقتصادی با شادکامی و کیفیت زندگی در بیماران 20 تا 35 ساله سرطانی شهرستان کاشمر اجرا گردید.

  روش بررسی: نمونه تحقیق را 60 نفر از بیماران سرطانی ساکن کاشمر تشکیل داد. از این تعداد 59 درصد را مردان و 41 درصد را زنان تشکیل می دادند که به شیوه نمونه گیری دردسترس از جامعه مورد نظر انتخاب شدند. پرسشنامه های مورد نظر اجرا، نتایج جمع آوری و با استفاده از تحلیل رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: یافته های پژوهش در باره ارتباط استرس اقتصادی و شادکامی در بیماران سرطانی نشان داد که استرس اقتصادی (خرده مقیاس پول پرسشنامه فقر اقتصادی) و استرس اقتصادی فعلی با شادکامی ارتباط معکوس دارند، طوری که افزایش یک واحد در استرس اقتصادی (خرده مقیاس پول پرسشنامه فقر اقتصادی) و استرس اقتصادی فعلی به ترتیب به اندازه 41/0 و 34/0 شادکامی را کاهش می دهد.

  یافته های پژوهش در باره ارتباط استرس اقتصادی و کیفیت زندگی در بیماران سرطانی نشان داد که استرس اقتصادی (خرده مقیاس پول پرسشنامه فقر اقتصادی) و استرس اقتصادی فعلی با کیفیت زندگی ارتباط معکوس دارند، طوری که افزایش یک واحد در استرس اقتصادی (خرده مقیاس پول پرسشنامه فقر اقتصادی) و استرس اقتصادی فعلی به ترتیب به اندازه 42/0 و 27/0 کیفیت زندگی را کاهش می دهد.

  نتیجه گیری: آنچه از جمع بندی نتایج بدست آمده از پژوهش های انجام شده و این پژوهش حاصل شد این است که داده های بدست آمده از بیماران سرطانی نشان داده که تشخیص، درمان و هزینه های سرطان درماندگی های روانشناختی قابل توجهی بوجود می آورد و این بر کیفیت زندگی و شادکامی این بیماران تاثیر منفی دارد.

  

متن کامل [PDF 146 kb]   (1635 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/3/27 | انتشار: 1392/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb