دوره 22، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1402 )                   جلد 22 شماره 6 صفحات 89-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sardarpour M, Aminzadeh Gohari A. A Detailed Comparison regarding the of Knowledge Level of Final Year Dental Students of Isfahan Azad University with Other Statistical Communities in Other Studies, in Relation to Squamous Cell Cancer of the Oral Cavity. TB 2024; 22 (6) :76-89
سردارپور منصور، امین زاده گوهری آتوسا. مقایسه جز به جز میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی سال آخر دانشگاه آزاد اصفهان با سایر جوامع آماری در مطالعات دیگر، در ارتباط با سرطان سلول سنگفرشی حفره دهان. طلوع بهداشت. 1402; 22 (6) :76-89

دانشگاه آزاد اسلامی ، Mansour.sardarpour@yahoo.com
مقدمه: سرطان سلول سنگفرشی حفره دهان (OSCC) 90%  از سرطانهای دهان را تشکیل می دهد.     مهم ترین عوامل ابتلا به OSCC، استفاده از توتون، تنباکو و نوشیدن الکل است. تشخیص زودهنگام ضایعات سرطانی و پیش سرطانی و ارجاع بعد آن، مهم ترین عامل در کاهش مرگ و میر OSCC است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه میزان آگاهی دانشجویان دندانپزشکی سال آخر دانشگاه آزاد اصفهان در مورد سبب شناسی و پیش آگهی و درمان ضایعه OSCC، با سایر جوامع آماری (دانشجویان دندانپزشکی و پزشکی در سال‌های مختلف تحصیل ، دندانپزشکان فارغ التحصیل و پزشکان) در مطالعات دیگر است.
روش‌ بررسی: مطالعه حاضر در سال تحصیلی 1400-1401 در بین 82 نفر از دانشجویان سال آخر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) به روش سرشماری انجام گرفت. مطالعه به صورت مقطعی و به روش توصیفی_تحلیلی انجام شد و پرسشنامه ی محقق ساز که روایی و پایایی آن سنجیده شد، حضورا بین دانشجویان توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد و          آزمون های آماری در سطح معنا داری 05/0 مورد بررسی قرار گرفتند و در نهایت مطالعات مشابه با کمک پایگاه های اطلاعاتی Google scholar، Scopus  ،sid، Proquest  وPubMed  مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج(کلی و جزیی) انها با مطالعه حاضر مقایسه گردید.
یافته‌ها:یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بود که از بین 82 نفر شرکت‌کننده در پژوهش، 9/47 درصد دانشجویان زن،  5/80 درصد دانشجویان مجرد و 4/74 درصد بومی بودند. میانگین نمره آگاهی در بعد سبب شناسی 5/2 از 3 و در بعد پیش اگهی و درمان 44/3 از 7 بدست آمد. همچنین تفاوت معناداری بین میانگین آگاهی دانشجویان در هر دو بعد سبب شناسی و درمان ، با متغیرهای جنسیت، وضعیت تاهل و وضعیت سکونت، دیده نشد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) به مانند بسیاری از جوامع اماری در مطالعات دیگر  تا حد مطلوب و ایده آل فاصله دارد. جهت بهبود این شرایط پیشنهاد می شود دانشجویان در طی دوره تحصیل ارتباط بیشتری با بیماران و ضایعات دهانی داشته باشند و همچنین دوره های بازآموزی (مجازی و یا حضوری) بیشتری در زمینه ضایعات بدخیمی و پیش بدخیمی دهانی برگزار گردد.

واژه‌های کلیدی: دهان، بدخیمی، سلول های سنگفرش
متن کامل [PDF 762 kb]   (54 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (105 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1402/2/29 | پذیرش: 1402/7/12 | انتشار: 1402/12/26