دوره 22، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1402 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 92-80 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Payahoo L, Amouei M, Shafaghi H, Bagherzade H, Askari S, Khajebishak Y. Assessment of the probiotic products usage barriers and the status of knowledge, attitude, practice in nurses and medical sciences students: A descriptive-analytical study. TB 2023; 22 (1) :80-92
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3456-fa.html
پیاهو لاله، عمویی محمد جواد، شفقی امام حانیه، باقرزاده حسین، عسکری شکیبا، خواجه بیشک یاسر. بررسی وضعیت آگاهی و نگرش و عملکردپرستاران و دانشجویان دانشکده علوم پزشکی مراغه در مورد محصولات پروبیوتیکی و موانع مصرف آن. طلوع بهداشت. 1402; 22 (1) :80-92

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3456-fa.html


گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران ، khajebishaky@mail.com
چکیده:   (415 مشاهده)
مقدمه: پروبیوتیک‌ها، میکروارگانیسم‌های زنده ای که در صورت مصرف در مقادیر کافی ثرات سلامت بخشی دارند. نظر به محدودیت مطالعات در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف بررسی موانع مصرف و وضعیت آگاهی، نگرش، عملکرد پرستاران و دانشجویان دانشکده علوم پــزشکی مراغه در مورد محصولات پروبیوتیکی انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 386 نفر از پرستاران ( 59 نفر) و دانشجویان (327 نفر) هر دو جنس در سال 1400-1399 انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس از مراکز آموزشی-درمانی دانشکده علوم پزشکی مراغه انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه متشکل از 35 سوال بود. برای مقایسه وضعیت نمره آگاهی، نگرش و عملکرد و موانع مصرف بین دو گروه پرستاران و دانشجویان از آزمون تی مستقل و برای مقایسه متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شد. مقادیر کمتر از 05/0  معنی دار لحاظ گردید.
یافته ها: در مجموع  386 نفر (129 مرد، 257 زن) مطالعه را تکمیل کردند.  نزدیک به 54 درصد از شرکت کنندگان نسبت به پروبیوتیک ها آگاهی نداشتند. در مورد موانع مصرف، تقریبا 57 درصد اذعان داشتند که اطلاعات جامع و کافی در مورد محصولات پروبیوتیکی وجود ندارد. تقریبا 46 درصد ذکر کرده بودند که دسترسی به این محصولات ضعیف است.  بین دو گروه از نظر  علاقمندی به دانستن در مورد پروبیوتیک‌ها، استقبال از کارگاه‌ها، استفاده از میکروب‌های زنده در کنترل بیماری و نیز سبد غذایی خانوار، بهتر بودن غذای پروبیوتیکی در مقایسه با مکمل‌ها و تاثیر پروبیوتیک‌ها بر پیامد هر پروتوکل درمانی اختلاف آماری معنی­داری وجود داشت (001/0p<).
نتیجه‌گیری: مشارکت رسانه‌ها در اطلاع رسانی ایمن بودن محصولات پروبیوتیکی و آموزش همگانی در مدارس و جامعه از طریق پرستاران و مراقبین سلامت برای عموم مردم پیشنهاد می‌گردد.


 
متن کامل [PDF 239 kb]   (443 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (497 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/9/19 | پذیرش: 1401/12/14 | انتشار: 1402/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb