دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1401 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 42-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: ir.acecr.jdm.rec.1401.019

demehri F, abooei A, jalayer M. Prediction of Homesickness Based on Maladaptive Schemas, Psychological Flexibility, and Social Desirability among Medical and Paramedical Female Students in Dormitories in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in 2022. TB 2023; 21 (6) :28-42
دمهری فرنگیس، ابویی آزاده، جلایر مریم. پیش بینی احساس غربت براساس طرحواره های ناسازگار، انعطاف پذیری روانشناختی و پذیرش اجتماعی در دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی دختر خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1401. طلوع بهداشت. 1401; 21 (6) :28-42

دانشگاه علم و هنر یزد ، demehri@sau.ac.ir
چکیده
مقدمه: دوری از هر چیز آشنا، پایدار، راحت یا مثبتی می‌تواند باعث بروز احساس غربت شود. هدف از مطالعه حاضر پیش بینی احساس غربت براساس طرحواره های ناسازگار، انعطاف پذیری روانشناختی و پذیرش اجتماعی در دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مقطعی با روش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری مورد مطالعه این پژوهش کلیه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1401 بودند که با روش نمونه‌گیری به صورت در دسترس 125 نفر از آنها مورد مطالعه قرار گرفتند. دانشجویان به سوالات پرسشنامه احساس ﻏﺮﺑﺖ ون ویلت، پرسشنامه طرحواره های ناسازگار یانگ، پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندر وال و پرسشنامه پذیرش اجتماعی مارلو_ کران پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد، انعطاف پذیری روانشناختی و پذیرش اجتماعی می تواند احساس غربت را به صورت منفی و معنادار پیش بینی کنند (05/0>p). همچنین طرحواره های بی اعتمادی، انزوای اجتماعی، نقص، محرومیت هیجانی، وابستگی، آسیب پذیری، خودتحول نیافته، شکست، استحقاق، خویشتنداری ناکافی، اطاعت، بازداری هیجانی و معیارهای سرسختانه می تواند احساس غربت را در دانشجویان به صورت مثبت و معنادار پیش بینی نمایند (05/0p<).
نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که احساس غربت در دانشجویان خوابگاهی توسط طرحواه های ناسازگار آنها و ادراک آنها از پذیرش اجتماعی قابل پیش بینی است.

متن کامل [PDF 929 kb]   (121 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (107 مشاهده)
دریافت: 1401/6/30 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1401/12/24