Ethics code: 0000-0003-3486-2066
Dehghan Niri E, sheikh M, Tahmasebi Boroujeni S. The Effect of Yoga and Pilates Exercises on the Motor Ability of Female Elderly during the COVID-19 Pandemic. TB 2022; 21 (3) :30-40
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3343-fa.html
دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران ، prosheikh@yahoo.com
چکیده: (676 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرینات یوگا و پیلاتس بر توانش حرکتی زنان سالمند در شرایط کرونا بود.
روش بررسی: روش پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح پیشآزمون- پسآزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه زنان سالمند شهرستان یزد در مراکز نگهداری سالمندان و بهزیستی بودند. نمونه آماری با مراجعه به مراکز نگهداری سالمندان و بهزیستی، فهرستی از سالمندان (بالای 60 سال) شهرستان یزد تهیه شد و به صورت تصادفی کسانی و تمایل به شرکت در پژوهش را داشتنند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 3 گروه 12نفری تمرینات یوگا و پیلاتس و گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار اندازهگیری شامل آزمون توانش حرکتی بود. گروه تمرینات یوگا و پیلاتس هر کدام مداخلات 6 هفته ای را انجام دادند، گروه کنترل در طول مدت تمرینات هیچ گونه مداخله تمرینی انجام ندادند و فقط پیش آزمون و پس آزمون از این گروه گرفته شد.
یافته ها: نتایج آزمون LSD نشان داد که در متغیر توانش حرکتی در پسآزمون گروه تمرینات پیلاتس بهترین عملکرد را به ثبت رسانده است. هم چنین نتایج مربوط به آزمون تی همبسته نشان داد دو گروه تمرینی پیلاتس و یوگا در پسآزمون توانش حرکتی بهتری را نسبت به پیشآزمون نشان دادهاند. ولی در گروه کنترل تغییر معناداری از پیشآزمون تا پسآزمون دیده نشد.
نتیجه گیری: با بررسی این مطالعات میتوان گفت مداخلات از نوع کارکردی احتمالا بر عملکرد حرکات ظریف گروههای مختلف بهویژه سالمندان تأثیر مثبت خواهد داشت.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/2/27 | پذیرش: 1401/3/16 | انتشار: 1401/6/10