دوره 11، شماره 3 - ( بهمن 1391 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 90-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehrampoush M, Mahvi A, Fallahzadeh H, Moussavi S. The Evaluation of Efficiency of Multi-Walled Carbon Nanotubes in Humic Acid Adsorption in Acidic Conditions From Aqueous Solution. TB 2013; 11 (3) :79-90
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-328-fa.html
احرامپوش محمد حسن، محوی امیر حسین، فلاح زاده حسین، موسوی سیده پروین. بررسی کارایی نانوتیوب‌های کربنی چند‌جداره در جذب اسید هیومیک در شرایط اسیدی از محلول‌های آبی. طلوع بهداشت. 1391; 11 (3) :79-90

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-328-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، seyedeparvin.mosavi@yahoo.com
چکیده:   (14742 مشاهده)

  سابقه و ا هداف: وجود اسید هیومیک به عنوان یکی از پیش‌سازهای تری هالومتان‌ها در منابع آب از مشکلات بهداشتی بسیاری از جوامع است. در همین راستا در سال‌های اخیر، روش‌های مختلفی برای حذف اسید هیومیک، مورد توجه قرار گرفته است . این مطالعه با هدف بررسی امکان‌سنجی استفاده از نانوتیوب‌های کربنی چند‌جداره به عنوان جاذب در فرآیند جذب اسید هیومیک در شرایط اسیدی از محلول‌های آبی انجام شده است .

  روش بررسی : این مطالعه تجربی بصورت ناپیوسته انجام شده که در آن اثر پارامترهای مختلف زمان تماس، غلظت اسید هیومیک و میزان نانوتیوب در حذف اسید هیومیک بررسی شده است. در طی مراحل مختلف تحقیق، غلظت اسید هیومیک با استفاده از اسپکتروفتومتر در طول موج 254 نانومتر تعیین شد.

  یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که حداکثر ظرفیت جذب سطحی اسید هیومیک بر روی نانوتیوب‌های کربنی چند‌جداره 37/31 میلی‌گرم بر گرم در شرایط pH اسیدی(4= pH ) اتفاق افتاده است. همچنین مشخص گردید که زمان مناسب جهت دستیابی به حداکثر جذب اسید هیومیک و حالت تعادل، 3 ساعت می‌باشد. با افزایش دوز جاذب از 04/0 به 08/0 گرم در 100 میلی‌لیتر راندمان حذف برای محلول اسید هیومیک با غلظت اولیه 20 میلی‌گرم در لیتر از 5/93 به 8/96 درصد افزایش می‌یابد. با کاهش غلظت اولیه‌ اسید هیومیک از 30 به 5 میلی‌گرم در لیتر در 4= pH و زمان 3 ساعت راندمان حذف از 5/91 به 9/96 درصد افزایش یافته است.

  نتیجه‌گیری : به دلیل اندازه کوچک، سطح مقطع زیاد، شکل کریستالی و نظم شبکه‌ای منحصر به فرد و در نتیجه واکنش پذیری بسیار زیاد و عملکرد قابل توجه نانوتیوب‌های کربنی چند‌جداره به عنوان جاذب در حذف آلاینده‌های آلی از محلول‌های آب، این جاذب می‌تواند جهت حذف اسید هیومیک مؤثر باشد.

  

متن کامل [PDF 356 kb]   (2531 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/11/18 | انتشار: 1391/11/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb