واحد HSE، شرکت حفاری استوان کیش، تهران، ایران. ، mohajerileila@yahoo.com
چکیده: (1943 مشاهده)
مقدمه: ماهیت شغلی، فعالیت فیزیکی شدید، شیفت کاری، موقعیت مکانی و جغرافیایی و همچنین امکانات و تجهیزات پشتیبانی، خطرات بیشتری را برای افراد در صنعت نفت و گاز بخصوص شاغلین در فعالیت های اکتشافی و تولیدی بر روی سکوهای نفتی فراساحل دربر دارد. هدف از این مقاله تبیین موضوع سلامت و رفاه کارگران صنعت نفت و گاز با توجه به حوادث رخ داده در این صنعت است که بتوان با الگو سازی اتفاقات و رخ دادها در دیگر کشورها مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE: Health Safety Environment) بهتر و موثرتری اعمال گردد.
روش بررسی: این مقاله مروری مشکلات سلامت کارگران نفت و گاز را تحلیل کرده است. پرسش پژوهش این است که بخش بالادست صنایع نفت و گاز چه مسائل و چه چالش هایی در زمینه رفاه کارکنان دارد؟ لذا در این راستا عوامل مخاطره آمیز فیزیکی، شیمیایی، زیستی و ارگونومی بررسی شده و همچنین مسائل ویژه صنعت حفاری (محدودیت های کار فراساحلی، خطرات روان شناختی، استرس های ناشی از جابجایی های مکرر و کیفیت خواب) مورد تاکید قرار گرفته اند.
یافتهها:خطرات فیزیکی، شیمیایی و زیستی از مهمترین خطرات شناسایی شده است همچنین خطرات روان شناختی اثر بسیار جدی بر سلامت و ایمنی دارد.
نتیجه گیری: ارزیابی سیستماتیک ریسک های بهداشتی، سلامت پرسنل، برنامه های آموزشی، تحلیل حوادث، شیوه اثرگذار مدیریت HSE است. نگارندگان یک سامانه ملی جهت اشتراک گذاری داده های HSE در صنایع نفت و گاز را پیشنهاد می کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/12/19 | پذیرش: 1399/12/20 | انتشار: 1399/12/10