دوره 19، شماره 4 - ( مهر و آبان 1399 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 51-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motealehi A, Vafaeenasab M, Baharinya S, RadAbadi M, Saffari M. Patients' Satisfaction with Inpatient Services in Selected Wards of Some Hospitals Affiliated to Yazd Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in 2016. TB 2020; 19 (4) :37-51
متالهی احمد رضا، وفایی نسب محمدرضا، بهاری نیا سجاد، رعد آبادی مهدی، صفاری مسعود. بررسی میزان رضایتمندی بیماران از ارائه خدمات بستری در بیمارستان ها و بخش های منتخب تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1396. طلوع بهداشت. 1399; 19 (4) :37-51

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، msaffarri@ssu.acir
چکیده:   (1991 مشاهده)
مقدمه: رضایتمندی بیمار از مراقبت های بهداشتی درمانی، نشان دهنده عملکرد سازمانی یک بیمارستان است. میزان رضایتمندی بیماران منعکس کننده قابلیت و توانایی کادر درمان، میزان رعایت حقوق بیمار و نیز کیفیت درمان است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان رضایتمندی بیماران از ارائه خدمات بستری در بیمارستان ها و بخش های منتخب تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 96 بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی، مقطعی بود. بیمارستان های شهید صدوقی، شهید رهنمون، افشار، ضیائی اردکان و فاطمه الزهرا مهریز به عنوان بیمارستان های منتخب انتخاب شدند. بیماران بستری به‌ عنوان جامعه آماری لحاظ شدند. حجم نمونه کلی با خطای 5 درصد، 1056 نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه دارای 47 سؤال، 5 گویه و 3 سؤال مرتبط با رضایت کلی بیماران بود. امتیازدهی سؤالات بین 1 تا 5 بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 21 نجام شد و جهت توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی، میانگین، میانه و نما استفاده گردید.
یافته ها: تعداد جامعه اولیه 83531 نفر برآورد شد. به منظور پایین آوردن خطا حجم نمونه بالاتری (1527 نفر ) در نظر گرفته شد. بالاترین تعداد بیماران شرکت کننده از بیمارستان افشار (6/24 درصد) بودند. میانگین رضایت بیماران از خدمات پزشک معالج 30/4، از خدمات پرستاری 23/4، از خدمات کمک پرستاری 25/4، از کارکنان خدمات 45/4 و از امکانات رفاهی 33/4 بود. میزان رضایتمندی بیماران از کادر خدماتی بیشتر از سایر ابعاد بود. در کل 2/95 درصد بیماران از خدمات ارائه شده رضایت داشتند.
نتیجه گیری: پیشنهاد می شود با برنامه ریزی و عملکرد صحیح، مداخلات لازم برای ارتقای کیفیت مراقبت توسط پرسنل ارائه دهنده خدمات درمانی  و رفع عوامل نارضایتی با کمک مسئولین بیمارستان ها صورت پذیرد و منشور حقوق بیمار سرلوحه ارائه خدمات قرار گیرد.
متن کامل [PDF 602 kb]   (933 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (532 مشاهده)
دریافت: 1398/11/23 | پذیرش: 1399/2/2 | انتشار: 1399/8/10