دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران. ، soltanzadeh.ahmad@gmail.com
چکیده: (1494 مشاهده)
مقدمه: برقگرفتگی یکی از مهمترین حوادثی است که منجر به مرگومیر میشود. توجه به عوامل مرتبط با برقگرفتگی میتواند باعث کاهش بروز این نوع حوادث و پیامدهای آن شود. این مطالعه با هدف تحلیل پارامترهای تاثیرگذار بر حوادث برقگرفتگی طراحی و انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه یک بررسی و تحلیل گذشته نگر از نوع توصیفی-تحلیلی بود که در استان تهران در سال 1399-1398 انجام شده است. این مطالعه بر روی حوادث برقگرفتگی طی بازه زمانی 8 ساله (1390-1397) انجام شد. ابزار جمعآوری دادههای این مطالعه شامل گزارش 220 حادثه مورد مطالعه در اداره کار استان تهران بود. در این مطالعه از تحلیل رگرسیونی لجستیک چندمتغیره استفاده شده است. سطح معنی داری در این مطالعه 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: نتایج مدل سازی عوامل موثر بر پیامد حوادث برقگرفتگی نشان داد شش پارامتر سن، سابقه کار، میزان تحصیلات، زمان حادثه در روز، اعمال ناایمن و مجموعه علل بروز حادثه با نوع آسیب ناشی از حوادث برقگرفتگی دارای ارتباط معنیدار بودند (005/0>p). بیشترین تاثیر بر پیامد حوادث برقگرفتگی به ترتیب مربوط به پارامترهای اعمال ناایمن، علل بروز حادثه و زمان حادثه در روز با نسبت شانس 8/4، 19/2 و84/1 بود.
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه بیانگر این بود که حوادث برقگرفتگی و پیامد ناشی از آن میتوانند تحت تاثیر پارامترها و عوامل مختلف قرار گرفته و شدت آن ها ناشی از نقش این عوامل تشدید یافته و یا کاهش یابد. مهمترین فاکتورهای موثر بر پیامد حوادث برقگرفتگی شامل اعمال ناایمن مانند خطای درک و خطای مبتنی بر مهارت بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/8/26 | پذیرش: 1399/11/11 | انتشار: 1400/4/10