دوره 17، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1397 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 104-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tamaddon F, Noorbala M R, Arab D, Ghazi S. Urease Enzyme Inhibitory of Heavy Metals and Organic Solvents in Ammonia Making for Synthesis of Nifedipine Antihypertensive Drug. TB 2018; 17 (1) :96-104
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2565-fa.html
تمدن فاطمه، نوربالا محمدرضا، عرب داوود، قاضی سمیه. بازدارندگی فلزات سنگین و حلال‌ها بر آنزیم اوره‌آز برای تولید آمونیاک در سنتز داروی ضدفشار خون نیفیدیپین. طلوع بهداشت. 1397; 17 (1) :96-104

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2565-fa.html


دانشگاه یزد ، ftamaddon@yazd.ac.ir
چکیده:   (3112 مشاهده)
مقدمه: رشد تکنولوژی‌ با مخاطرات زیست‌ محیطی بوسیله حلال‌های آلی و کاتالیست‌های سنتی همراه شده و لذا این مواد باید جای خود را به آب و بیوکاتالیست‌های زیست سازگار بدهند. اورهآز، یک آنزیم هیدرولاز است که اوره را به آمونیاک تبدیل میکند، پس مخلوط اورهآز-اوره در آب یک جایگزین مناسب برای ماده سمی آمونیاک در سنتز نیفیدیپین است که در حضور کاتالیست‌ها و حلال‌های آلی زیادی سنتز شده است. هدف این تحقیق، جایگزینی اورهآز-اوره و آب به جای آمونیاک و مطالعه بازدارندگی مهار‌کننده‌های فلزات سنگین و حلال‌ها روی آنزیم اورهآز برای تولید آمونیاک در سنتز داروی ضدفشار خون نیفیدیپین است.
روش بررسی: در این روش کاملاً تجربی، با کنترل بازده جداسازی/زمان واکنش سنتز نیفیدیپین از تراکم چهار جزئی متیل‌استواستات، 2-نیتروبنزالدهید و اوره‌آز-اوره در آب، شرایط بهینه مشخص و سپس با تغییر در فاکتورهای غلظت آنزیم، اوره، دما، pH و بازدارنده‌های فلزات سنگین/حلال‌های آلی، اثرات آنها روی سنتز نیفیدیپین کاتالیست شده با اوره‌آز بررسی ‌شد.
یافته‌ها: بر اساس بازده نیفیدیپین، فعالیت آنزیم اوره‌آز برای تولید آمونیاک به عواملی چون مقدار اوره-اوره‌آز، دما، pH، نوع و غلظت بازدارنده‌ بستگی دارد. اوره‌آز به‌طور ویژه سوبسترای اوره را با ماکزیمم فعالیت در شرایط mg/mL 10 اوره‌آز، 7=pH و دمای 70 به آمونیاک تبدیلمی‌کند و یون‌های فلزات سنگین و حلالهای آلی با روند بازدارندگی Hg2+>Ag+>Cu2+>Pb2+>Cd2+ و استونیتریل>کلرو‌فرم>دی‌کلرو‌متان باعث کاهش فعالیت اوره‌آز و بازده نیفیدیپین میشوند.
نتیجه‌گیری: اگر چه اوره‌‌آز-اوره یک منبع زیستسازگار آمونیاک در سنتز داروی ضدفشار خون نیفیدیپین در آب است، عوامل بازدارنده آنزیم اوره‌آز مانند یون‌های فلزات سنگین به ویژه جیوه و حلال‌های آلی باعث توقف این واکنش می‌شوند. زیستسازگاری کامل روش و کاتالیست، استفاده از حلال آب، انتخاب‌گری و بازده بالا، از مزایای این روش در مقایسه با روش‌های قبلی ‌است.
 
متن کامل [PDF 143 kb]   (973 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/16 | پذیرش: 1396/8/17 | انتشار: 1397/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb