مقدمه : یکی از مسایلی که منابع انسانی را امروزه تهدید می کند، فرسودگی شغلی بوده و در صور تی که فرد دچار ا ین حالت شود، تغییرات منفی در نگرش ، روحیه و رفتار او ایجاد ،و از لحاظ هیجانی دچار خستگی شده و به تدر یج در ایفای وظایفش احساس کاهش شا یستگی می کند.با توجه به نقش مهم کارگران در تولید بر آن شدیم مطالعه ای با هدف« بررسی میزان فرسودگی شغلی و عوامل موثر بر آن در کارگران یکی از صنایع نساجی شهر یزد» انجام دهیم
روش بررسی :در این پژوهش توصیفی -تحلیلی جامعه آن 200 نفر از کارگران شرکت نساجی بودند، که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند.ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی وپرسشنامه استاندارد 22 سوالی فرسودگی شغلی مازلاک بود که داده ها بعد از کدگذاری با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16و آمار توصیفی و آنالیز واریانس و T-test و ضریب همبستگی تجزیه و تحلیل گردید .
یافته ها: میانگین نمره فرسودگی شغلی کارگران 88/24±2/52( از طیف 132-0) بود که در سطح فرسودگی شغلی متوسط قرار دارد. در این مطالعه 59 درصد از کارگران دارای کفایت فردی پایین، 52 درصد خستگی هیجانی شدید و 25 درصد دارای مسخ شخصیت در سطح شدید بودند. بین فرسودگی و ابعاد آن همبستگی معنی داری وجود داشت (001/=p) همچنین بین فرسودگی شغلی با تحصیلات ،وضعیت تاهل ،سابقه کار و رضایت از درآمد ، ارتباط معنی داری دیده شد(05/ ≥ p ) ولی بین تعداد فرزند و بیماری ارتباط معنی دار نبود.
نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن فرسودگی شغلی و ابعاد آن در کارگران واثرات منفی آن بر عملکرد و سلامت روانی آنها توصیه می گردد کلاس های آموزشی و کارگاه های مهارتی برای آنها برگزار گردد و ضمناً مدیریت به خواسته های آنها توجه بیشتر نمو ده و مشارکت آنها را در برنامه ها جلب نماید.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |