مقدمه:استفاده صحیح و کارا از منابع مختلف انرژی و منابع طبیعی لازمه دستیابی به رشد اقتصادی در راستای توسعه پایدار است. بر این اساس اهمیت حفظ و حراست از منابع تجدید ناپذیر و کاهش اثرات منفی فعالیت های صنعتی و اقتصادی بیش از پیش برای دولت ها مشهود می باشد. بدین منظور مطالعه ای تحت عنوان " بررسی دیدگاه خبرگان مالیاتی و محیط زیستی شهر یزد در خصوص برقراری نظام مالیات سبز وکاهش آلودگی های زیست محیطی" صورت پذیرفت.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای با مقیاس پنج گزینه ای لیکرت طراحی و توسط 126 نفر از خبرگان مالیاتی و محیط زیستی که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، تکمیل گردید. اطلاعات استخراج شده توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون t - student مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها:با توجه به اینکه هر سه آماره بدست آمده از آزمونt برای آلودگی هوا، آب و خاک از مقدار بحرانی جدول در سطح آلفای 5 درصد (645/1= 05/0z ) بزرگتر می باشد، طبق نظر کارشناسان با اطمینان 95% می توان بیان کرد که برقراری نظام مالیات سبز می تواند موجب کاهش هر سه نوع آلودگی زیست محیطی هوا، آب و خاک گردد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج، استقرار نظام مالیات سبز می تواند از طریق کاهش انواع آلودگی های زیست محیطی در ارتقاء سطح سلامت، رفاه اجتماعی و وضعیت اقتصادی جامعه نقش بسزایی داشته باشد. لازم بذکر است عوامل افزایش مالیات بر ارزش افزوده بنزین، مواد شوینده، سموم و آفت کش ها بر خلاف سایر عوامل نمی تواند کاهش آلودگی زیست محیطی را به همراه داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |