دوره 16، شماره 4 - ( مهر و آبان 1396 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleymani Najaf Ababdi M, Hamidian N, Heydari A, ehrampoush M, Fallahzade H, Safari F et al . Prevalence and antimicrobial resistance of Listeria monocytogenes poultry meat and poultry slaughterhouse environment, Yazd, Iran (1394). TB 2017; 16 (4) :61-72
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2264-fa.html
سلیمانی نجف ابادی میثم، حمیدیان نگار، حیدری علی، احرام پوش محمد حسن، فلاح زاده حسین، صفری فاطمه و همکاران.. بررسی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز درمراحل مختلف کشتار مرغ و محیط کشتارگاه مرغ شهرستان یزد در سال ۱۳۹۴. طلوع بهداشت. 1396; 16 (4) :61-72

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2264-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد ، fateme.akrami@gmail.com
چکیده:   (4288 مشاهده)
مقدمه: لیستریا مونوسیتوژنز باکتری بیماری­زایی است که توسط مواد غذایی از جمله گوشت مرغ منتقل می شود و عامل بیماری لیستریوز می باشد. علایم شدیدی مانند مننژیت، سپتی سمی و سقط جنین ایجاد می کند. با توجه به اطلاعات اندک از آلودگی گوشت مرغ به لیستریا مونوسیتوژنز در شهرستان یزد و بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها، هدف این مطالعه، تعیین شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده در مراحل مختلف کشتار مرغ و محیط کشتارگاه مرغ شهرستان یزد بود.
روش بررسی: برای تعیین حضور لیستریا مونوسیتوژنز از محیط های کشت و آزمون های بیوشیمیایی استفاده شد، سپس با استفاده از روش PCR تایید شد و در نهایت تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت آنتی­بیوتیکی انجام پذیرفت.
یافته ها: از مجموع 811 نمونه اخذ شده از دو کشتارگاه طیور یزد 104 نمونه (8/12 درصد) آلوده به لیستریا مونوسیتوژنزبودند. بیشترین آلودگی به سطوح پیش سرد و کمترین آلودگی مربوط به لاشه مرغ قبل از چیلر بود و بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین، تتراساکلین و پنی سیلین داشتند.
نتیجه گیری: نتایج این بررسی حاکی از آلودگی گوشت مرغ و مقاومت آنتی بوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا سازی شده می باشد. با توجه به مصرف بالای گوشت مرغ و حمل ونقل آن به صورت خام تا محل عرضه، نبود کنترل مناسب و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک در طول پرورش می تواند سبب بروز خطرات جدی در سلامت جامعه شود. عدم آگاهی در مورد لیستریوز، ضرورت اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه ی ایمنی مواد غذایی و حتی پرورش را آشکار و ضرورت تدوین و اجباری شدن استاندارد جستجوی لیستریا در مواد غذایی حساس، لازم به نظر می رسد.

 
متن کامل [PDF 212 kb]   (1766 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/25 | پذیرش: 1395/8/11 | انتشار: 1396/8/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb