مقدمه: گرچه عامل اصلی ایجادکننده پریودنتیت، پلاک میکروبی است ولی نقش سیگار به عنوان یک عامل خطر مهم در فرآیند پیشرفت بیماریهای پریودنتال، به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی و نگرش افراد مبتلا به پریودنتیت در مورد اثر سیگار بر سلامت پریودونتال بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 300 بیمار مبتلا به پریودنتیت با دامنه سنی 74-18 سال به روش نمونهگیری آسان از مراجعهکنندگان به بخش پریودنتولوژی دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی و کلینیک تخصصی خاتم الانبیاء شهر یزد انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه جمعآوری شد و توسط نرمافزار آماری SPSS نسخه 17 و آزمونهای آماری chi-square،t-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین نمره کلی آگاهی بیماران از اثرات سیگار بر سلامت پریودنتال 4/18±7/86 و نمره نگرش آنها 3/7±1/48 بود. ارتباط معنیداری میان آگاهی و نگرش بیماران با سطح تحصیلات آنها وجود داشت. در این مطالعه 42٪ افراد سیگاری حداقل برای یک بار اقدام به ترک سیگار کرده بودند که تنها 3/14% از آنها به دلیل مسائل مربوط به سلامت دهان و دندان و مشورت با دندانپزشک بوده است.
نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان داد که اگرچه میزان آگاهی بیماران از اثرات سیگار بر سلامت پریودنتال خوب است ولی نگرش آنها در این باره متوسط ارزیابی شد. شاید علت اصلی اینکه بیماران با داشتن آگاهی نسبتاً خوب نسبت به اثرات زیانبار سیگار بر سلامت پریودنتال باز به کشیدن سیگار ادامه میدهند، همین نگرش متوسط به این موضوع باشد. این مطالعه نشان داد دندانپزشکان نقش کمی در آگاه کردن بیماران به عهده داشتند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |