دوره 14، شماره 6 - ( ویژه نامه بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 148-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momayyezi M, Fallahzadeh H, Farzaneh F. Physical activity in People with High Blood Pressure: A Case – control Study. TB 2016; 14 (6) :139-148
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2005-fa.html
ممیزی مهدیه، فلاح زاده حسین، فرزانه فاطمه. بررسی میزان فعالیت فیزیکی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون در شهر یزد: یک مطالعه ی مورد شاهدی. طلوع بهداشت. 1394; 14 (6) :139-148

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2005-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، fatemehfarzanehepi@gmail.com
چکیده:   (4636 مشاهده)

مقدمه: فعالیت بدنی کافی و منظم از عوامل اصلی حفظ و ارتقا سلامت در سراسر دوران زندگی است. نتایج تحقیقات جهانی نشان داده است ورزش منظم و در حد اعتدال سبب افزایش طول عمر و کاهش ابتلا و مرگ ناشی از بیماری ها­ی مزمن می­شود. لذا مطالعه ی حاضر همگام با سایر بررسی ها­ی انجام شده در جهان و ایران با هدف بررسی میزان فعالیت فیزیکی در افراد مبتلا به پرفشاری خون و مقایسه­ی آن با افراد سالم انجام شد.

روش بررسی: مطالعه­ی حاضر یک مطالعه­ی مورد- شاهدی است که در سال 1394 بر روی 160 نفر (80 نفر گروه شاهد، 80 نفر گروه مورد) انجام شد. افرادی که دارای فشار خون سیستولیکmmHg 140≤ و یا فشار خون دیاستولیک mmHg90≤ بودند در گروه مورد و افراد با فشار خون نرمال در گروه شاهد قرار گرفتند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی آسان بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. قسمت اول پرسشنامه مربوط به اطلاعات زمینه ای و اجتماعی – اقتصادی و قسمت دوم مربوط به سنجش فعالیت فیزیکی با استفاده از پرسشنامه استاندارد IPAQ بود. داده ها پس از جمع آوری با آزمون های Chi-square،  Mann- Whitneyو رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS/16 تجزیه و تحلیل شد.

یافته­ها : بررسی میزان فعالیت فیزیکی در گروه مورد و شاهد نشان داد 8/13 درصد از گروه مورد و 5/27 درصد از گروه شاهد دارای فعالیت فیزیکی بودند و این اختلاف از نظر آماری معنادار بود. بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعه شانس ابتلا به پرفشاری خون در گروه بدون فعالیت فیزیکی 37/2 برابر بیشتر از گروهی بود که در طول هفته تحرک بدنی داشتند. نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد در بین متغیرهای مورد بررسی، فعالیت فیزیکی، سطح تحصیلات و درآمد عوامل تاثیر گذار بر پرفشاری خون بودند. نتایج نشان داد فعالیت فیزیکی با سطح متوسط و شدید در ابتلا به پرفشاری خون اثر محافظتی دارند. همچنین افراد با سطح تحصیلات پایین تر و درآمد کمتر شانس ابتلا به پرفشاری خون بیشتری را داشتند.

نتیجه­گیری: یافته ها­ی پژوهش نشان داد که ورزش و فعالیت فیزیکی شانس ابتلا به پرفشاری خون را کاهش می دهد. این یافته بر ضرورت انجام اقدامات مداخله ای جهت بهبود سبک زندگی مردم تاکید دارد.

متن کامل [PDF 232 kb]   (1297 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/8/19 | پذیرش: 1394/10/22 | انتشار: 1394/12/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb