مقدمه: نرخ تولید زباله و ترکیبات فیزیکی آن به عوامل متعددی بستگی دارد که این عوامل در مناطق مختلف فرق داشته و به این علت کمیت و کیفیت زباله در شهرهای مختلف با هم اختلاف دارند. در تحقیق حاضر کمیت و کیفیت زباله تولیدی شهر سیرجان مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: مطالعه توصیفی مقطعی است که از زمستان 1392 تا پاییز 1393در مرکز تحیقات مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. در هر فصل ماه دوم انتخاب و سپس در هفته دوم یا سوم هر ماه، چهار روز وسط هفته انتخاب گردید. هر روز ده نمونه تصادفی برداشت و هر نمونه 5/0 متر مکعب حجم داشت. اجزاء تشکیل دهنده مواد زائد در 9 دسته تقسیم بندی شد. در هر فصل 40 نمونه و مجموعا در چهار فصل 160 نمونه مورد آنالیز قرار گرفت و میزان تولید زباله شهر سیرجان محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی انجام شد.
یافته ها: میانگین تولید روزانه زباله شهر سیرجان در سال 75/150 تن بود. بیشترین میزان تولید زباله در فصل پاییز به میزان 158 تن در روز بود. بیشترین میانگین جزء تشکیل دهنده زباله مواد فساد پذیر به میزان 2/68 درصد و کمترین، بطری PET به میزان 3/1 درصد بود. بررسی های میدانی و اطلاعات مشهود نشان داد که محل فعلی دفن زباله های شهر سیرجان نامناسب است.
نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای مواد فسادپذیر در زباله های تولیدی توصیه می شود تولید کمپوست مورد توجه قرار گیرد و سپس تمهیدات لازم جهت راه اندازی خط بازیافت کاغذ و مقوا و مواد دارای ارزش تجاری در دستور کار قرار گیرد. تعیین محل جدیدی برای دفن زباله های شهر از اولویت های اساسی است
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |