مقدمه: در مطالعات مختلف مربوط به مشاغل، این نکته دریافت شد که استرسهای وابسته به شغل در بین دندانپزشکان شیوع بالایی دارد. این استرسها که میتواند ناشی از عواملی چون صدا و روشنایی نامناسب باشد سبب ناراحتی عاطفی و به خطر افتادن سلامت فیزیکی گردیده و کیفیت زندگی آنان را تحت تاثیر قرار میدهد. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعهای با هدف بررسی کیفیت زندگی کاری دندانپزشکان، دو مولفه مهم صدا و روشنایی و استرس شغلی در این حرفه ارزیابی شده است.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی، توصیفی، مقطعی محقق با مراجعه به مطب دندانپزشکان، مقدار روشنایی و صدای محیط کار را اندازهگیری و کیفیت زندگی آنان را با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی مکگیل و استرس را با پرسشنامه ارزیابی استرس سنجیده و ارتباط بین متغیرهای کمی با استفاده از رگرسیون برای مدلسازی نیز از رگرسیون چندگانه استفاده گردید.
یافتهها: میانگین میزان صدای موضعی مته دندانپزشکی درمطبهای خصوصی و دولتی به ترتیب 5/75 و 4/77 و روشنایی موضعی در 2/2 درصد یونیتهای دندانپزشکی درمانگاهها وکلنیکها، زیر حد استاندارد بود. یافتههای این مطالعه نشان میدهد که 9/58 درصد از دندانپزشکان شرکتکننده در مطالعه کیفیت زندگی خود را مطلوب و نسبتاً مطلوب میدانند.
نتیجهگیری: همه این موارد حکایت از اثرشرایط محیط کار بر استرس و کیفیت زندگی دارد که با آموزش راههای کنترل و مدیریت آن میتوان از اثرات تخریبی این اختلال روانشناختی تا حد قابل ملاحظه ای کاست و کیفیت زندگی را افزایش داد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |