دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 191-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

FallahZadeh H, Fallah M, Lotfi M. Sensitivity Analysis for Hidden Bias in Uncontrolled Clinical Trials And It Applications for Comparing Two Treatment Regimens of Patients With Nonalcoholic Fatty Liver. TB 2014; 12 (4) :179-191
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1834-fa.html
فلاح زاده حسین، فلاح مریم، لطفی محمد حسن. تحلیل حساسیت نسبت به اریبهای پنهان در کارآزمائی های بالینی کنترل نشده و کاربرد آن در مقایسه تاثیر دو رژیم درمانی بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی . طلوع بهداشت. 1392; 12 (4) :179-191

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1834-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، maryamfallah6490@yahoo.com
چکیده:   (3268 مشاهده)

چکیده

مقدمه: کارآزمائیهای بالینی تصادفی شده (Rct ) به عنوان استاندارد طلایی در بررسی تاثیر روشهای درمانی و پیشگیری از بیماریها محسوب می شوند و ویژگی مهم آنها تخصیص تصادفی بین گروههای مورد مطالعه می باشد. در مطالعاتی که تخصیص تصادفی بین گروههای مورد مقایسه وجود ندارد اریبهای پنهان ممکن است منجر به تحریف نتایج گردد. تحلیل حساسیت روش مناسبی برای بررسی اثرات اریبهای پنهان می باشد. در این مطالعه به معرفی و کاربرد این روش می پردازیم و سپس کاربرد آن را در یک کارآزمایی بدون تخصیص تصادفی نشان می دهیم.

روش بررسی: به منظور انجام تحلیل حساسیت از روش ارائه شده توسط آقای Resenbum استفاده گردید و با برنامه نویسی در محیط نرم افزار R نتایج تحلیل شدند. داده های مورد استفاده در این روش مربوط به یک مطالعه کارآزمائی بالینی تصادفی نشده می باشد که رژیم درمانی با و بدون ورزش را در درمان کبد چرب غیر الکلی مورد مقایسه قرار داده است. جامعه مورد پژوهشی بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی که با سونوگرافی تشخیص داده شده اند،می باشد.

یافته ها: در تحلیل نتایج به آزمونهای معمول آماری تفاوت معنی داری بین مقدار آنزیم های کبدی ALT و AST و ALK وجود داشت. ولی مدل تحلیل حساسیت نشان داد که نتایج نسبت به اریبهای پنهان حساس بودند و این اریبها منجر به ایجاد انحراف درنتایج مطالعه گردید.

نتیجه گیری: نتایج مدل تحلیل حساسیت نشان می دهد که مصرف ویتامین E بر روی مقدار آنزیم های کبدی تاثیری ندارد. در این مطالعه حساسیت به اریبهای پنهان پایین می باشد و این اریبها نتایج مطالعه را تحت تاثیر قرار داده اند.

این مقاله حاصل از پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات  بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد می باشد.

متن کامل [PDF 251 kb]   (1202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/7 | پذیرش: 1394/9/7 | انتشار: 1394/9/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb