دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، m.malakootian@yahoo.com
چکیده: (6028 مشاهده)
مقدمه: نیترات به عنوان یک آلاینده مقدم در منابع آب شناخته شده است. این آلاینده باعث ایجاد مشکلات بهداشتی مانند سندرم بچه آبی در نوزادان و ایجاد سرطان در دستگاه گوارش میگردد. بدلیل عدم وجود مطالعه ای جامع در زمینه روش های جدید حذف نیترات از منابع آب در ایران لزوم معرفی فن آوری های حذف نیترات، ویژگی ها، راندمان و نحوه تاثیر آنها بر حذف نیترات و معایب و مزایای هر کدام محسوس می باشد.
روش بررسی: در این بررسی مطالعات مرتبط صورت گرفته در دهه اخیر از بانکهای اطلاعاتی Google Scholar, Pub med, Elsevier, Scopus و SID با کلید واژه های نیترات، منابع آب، روشهای فیزیکوشیمایی و بیولوژیکی به صورت فارسی و انگلیسی جستجو شد.
یافته ها: در بین روش های معمول حذف نیترات صرفه نظر از مسائل اقتصادی به ترتیب کارایی روش تبادل یونی، اسمز معکوس، روش های احیای الکتریکی، دنیتریفیکاسیون و جذب در حذف نیترات موثر بوده اند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه روش های مذکور استاندارد سازمان جهانی بهداشت در زمینه یون نیترات در آب آشامیدنی را فراهم می آورد انتخاب یک روش بهینه منوط به در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی، فنی و مهندسی، منطقه ای و شرایط آب و هوایی میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/9/16 | پذیرش: 1392/10/24 | انتشار: 1393/12/24