دوره 15، شماره 5 - ( آذر و دی 1395 )                   جلد 15 شماره 5 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajimohammadi B, bagheri M, zandi H, dehghani A, oryan A, khalatbari limaki S et al . Determination of bacterial contamination of the retail liver in butchers of yazd city, 1393. TB 2017; 15 (5) :1-10
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1176-fa.html
حاجی محمدی بهادر، باقری معصومه، زندی هنگامه، دهقانی علی، عریان احمد، خلعتبری لیماکی سپیده و همکاران.. بررسی آلودگی باکتریایی کبدهای عرضه شده در قصابی های شهر یزد در سال 1393. طلوع بهداشت. 1395; 15 (5) :1-10

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1176-fa.html


دانشگاه ه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، masoomeh.bagheri91@gmail.com
چکیده:   (4312 مشاهده)

این مقاله حاصل پایان نامه دانشجویی کارشناسی ارشد گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد است.

مقدمه: بیماری های باکتریایی منتقله از مواد غذائی در اکثر نقاط جهان، خسارات بهداشتی و اقتصادی زیادی را فراهم می آورد. در ایران مصرف جگر خام یا کم پخته بر اساس عادات غذایی نادرست و باورهای غلط وجود دارد که زمینه ساز انتقال عوامل باکتریایی از این طریق است. لذا هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی باکتریایی جگر های عرضه شده در قصابی های شهر یزد در سال 1393 بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 60  نمونه جگر از قصابی های موجود در سطح شهر یزد به صورت تصادفی جمع آوری گردید. نمونه ها از نظر شمارش کلی باکتریایی، شمارش اشریشیا کلی،  شمارش استرپتوکوک های مدفوعی و  وجود یا عدم وجود سالمونلا  مورد آزمون میکروبی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ها: از مجموع 60 جگر که مورد آزمون میکروبی قرار گرفتندکلیه نمونه ها(100%) آلودگی به اشریشیا کلی را نشان دادند، همچنین تعداد 4 نمونه ( 67/6 درصد) آلوده به استرپتوکوک های  مدفوعی و تعداد 4  نمونه ( 67/6 د رصد) نیز آلود ه به سالمونلا بود.

نتیجه گیری:  با توجه به آلودگی باکتریایی قابل توجه به باکتری های پاتوژن روده ای و مصرف خام و نیم پخته جگر های عرضه شده در بین مردم، توجه بیشتر به رعایت اصول بهداشتی در مراحل کشتار و عرضه این محصول جهت جلوگیری از وقوع بیماری های منتقله از غذا ضرورت دارد. 

متن کامل [PDF 391 kb]   (1332 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/17 | پذیرش: 1393/10/20 | انتشار: 1395/10/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb