Baghianimoghadam M, Sharifi E, Mozafari-Khosravie H, Falahzade H, Karimei-Zarch M. The study of Knowledge, Attitude and practice of Pregnant Moders abut consumption of milk and dairy products in Yazd. TB 2014; 13 (2) :58-71
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1018-fa.html
باقیانی مقدم محمدحسین، شریفی انسیه، مظفری خسروی حسن، فلاح زاده حسین، کریمی زارچ مژگان. بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران باردار در خصوص مصرف شیر و لبنیات در شهر یزد. طلوع بهداشت. 1393; 13 (2) :58-71
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1018-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، ensieh_sharifi2011@yahoo.com
چکیده: (6677 مشاهده)
مقدمه:شیر و فرآورده های آن با دارا بودن موادمغذی،ازنظرکمی وکیفی یکی ازاساسی ترین موادغذایی بودهو با توجه به شرایط مادران بارداروشیرده یکی ازمناسبترین غذاها برای تأمین مناسب نیازهای این دوران بوده واثرات بسیار مفید و موثری بر مادر وجنین خواهدداشت. هدف از این مطالعه، بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مادران باردار در خصوص مصرف شیرولبنیات در شهر یزد است.
روش بررسی:مطالعه حاضربه صورت توصیفی وازنوع مقطعی بودهکه با مشارکت 254نفر از مادران شهر یزد در سال 1392 انجام شدهاست. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهای مشتمل بر متغیرهای دموگرافیک و سوالات آگاهی،نگرش وعملکرد بود. دادههای جمعآوری شده با استفاده ازنرم افزار 18SPSS وآزمونهای توصیفی واستنباطی تجزیه وتحلیل شدند.
یافتهها:میانگین سن مادران98/4 ±8/26سال بود،که 8/50% ازآنها،حاملگی اولشان راسپری میکردند. 8/39% از مادران در مورد شیر و لبنیات آگاهی خوب داشتند و 8/13% زنان از نگرش خوبی در این زمینه برخوردار بودند. در بخش عملکرد فقط 3/6% از مادران شیر و لبنیات را بر اساس مقادیرتوصیه شده مصرف میکردند. همچنین تفاوت معناداری بین مصرف شیردردوران غیربارداری وبارداری مشاهدهشد. علاوه براین میان میزان تحصیلات و آگاهی رابطه معناداری نشان داده شد. مطابق یافتههای پژوهش آگاهی وعملکرد همبستگی معناداری نداشتند ولی همبستگی مستقیم ومعناداری میان نگرش، عملکرد وآگاهی، نگرش مشاهده شد.
نتیجه گیری:نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که سطح آگاهی و نگرش اکثر مادران باردار درخصوص شیر و لبنیات در حد متوسط است و مقدار مصرف و لبنیات مادران باردار مورد مطالعه، کمتر از مقادیر توصیه شده می باشد. لذا برای ارتقای سلامتی مادران و فرزندان آنها که آینده ساز جامعه هستند نیاز به اتخاذ تدابیر لازم از جمله ارتقای آگاهی های تغذیه ای به خصوص در مورد مصرف شیر و لبنیات لازم است.
این مقاله برگرفته از پایان نامه دانشجویی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/4/25 | پذیرش: 1393/4/25 | انتشار: 1393/4/25