دوره 14، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 183-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mksharifi@tums.ac.ir
چکیده:   (5081 مشاهده)

مقدمه: استفاده روز افزون از فرآورده های لبنی صنعتی به جای سنتی ممکن است منجر به افزایش حذف باکتریهای پروبیوتیک شود. لذا این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی باکتریهای اسید لاکتیک با پتانسیل پروبیوتیکی در ماست های محلی استان یزد انجام گرفت.

روش بررسی : 96 نمونه ماست (32 نمونه ماست بز،32 نمونه ماست میش و32 نمونه ماست گاو) از منـاطق مختلف استان یزد جمع آوری شد. نمونه­های ماست ابتدا در محیط broth MRS غنی سازی و سپس بر روی بر روی محیطagar MRS کشت داده شدند. برای شناسایی اولیه باکتری­های اسید لاکتیک از تست­های گرم وکاتالاز وجهت بررسی پتانسیل پروبیوتیکی باکتری­های اسید لاکتیک شناسایی شده ابتدا از تست­ مقاومت به اسید وسپس از تست مقاومت به املاح صفراوی استفاده شد.در ادامه شناسایی گونه­ باکتری­های اسید لاکتیک توسط تست­های بیوشیمیایی در دمای 15و 45 درجه سانتیگراد، هیدرولیز آرژنین و تولید گاز از گلوکز انجام گرفت.

یافته ها : ازمجموع 96 نمونه ماست جمع آوری شده،75 نمونه مثبت بدست آمد،که بر اساس تست­های فنوتیپی و بیوشیمیایی 47 باکتری اسید لاکتیک شناسایی شدند. از این 47 ایزوله لاکتیک، 24 ایزوله دارای مقاومت به اسید و در مرحله بعد،12 ایزوله مقاومت به صفرا را داشتند. از میان 12 ایزوله با توان پروبیوتیکی، 5 ایزوله کوکسی از گونه پدیوکوکوس اسیدلاکتیسی و 7 ایزوله از جنس لاکتوباسیلوس که متعلق به گونه­های ل. پلانتاروم، ل. برویس، ل. فرمنتوم و ل.کفیر بودند.

نتیجه گیری: یافته های حاصل از این مطالعه نشان از تنوع بالای اسیدلاکتیک باکتری ها در ماست های بومی استان یزد دارد.

متن کامل [PDF 185 kb]   (4228 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/5/16 | پذیرش: 1394/6/25 | انتشار: 1394/12/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.