مقدمه: اپیدمی اسهال هر ساله در اکثر نقاط جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل محیطی موثر بر بروز اسهال در شهرستان تنگستان استان بوشهر در سال 1390 انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد – شاهد بود. داده بوسیله چک لیست جمع آوری گردید. 262 نفر در گروه مورد که دارای بیماری اسهال بودند و 262 نفر در گروه شاهد چک لیست را تکمیل کردند. پس از تکمیل و جمع آوری چک لیست ها برای آنالیز به نرم افزار آماری spss وارد شدند و بوسیله آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان 71/24 سال ، منبع آب آشامیدنی 7/17 درصد آب انبار بود، 4/63 درصد در مناطق روستایی ساکن بودند. 8/66 درصد از شرکت کنندگان سبزی مصرفی را فقط با آب شستشو داده بودند،6/99درصد فاضلاب آنها بصورت بهداشتی دفع می شد و 9/6 درصد توالت غیر بهداشتی داشتند. رگرسیون لجستیک نشان داد نوع مخزن آب شرب، نوع غذا و سبزی مصرفی و وجود حشرات ناقل در محل زندگی به ترتیب 20/1 ،93/2 و 18/2 و 35/2 برابر شانس ابتلا به بیماری اسهال را در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بیشتر می کنند.
نتیجه گیری: با توجه به نقش تعیین کننده محیط زیست در بروز بیماری اسهال بخصوص در فصول گرم سال دادن آموزش های بهداشتی به مردم مخصوصا کسانی که در زمینه تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند همچنین کلر زنی آب انبار ها می تواند در کنترل بیماری اسهال کمک کننده باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |