دوره 22، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1402 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 76-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.YAZD.REC.1399.039

Ruhani A, Askari Nodoushan A, Dakhil Abbasi G, Zarei Mahmudabadi A. Investigating the Relationship between General Health and Emotional Labor among Nurses in Public and Private Hospitals. TB 2023; 22 (3) :61-76
روحانی علی، عسکری ندوشن عباس، دخیل عباسی گلنوش، زارعی محمود آبادی علیرضا. بررسی ارتباط بین سلامت عمومی و کار‌عاطفی در پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی. طلوع بهداشت. 1402; 22 (3) :61-76

دانشگاه یزد ، aliruhani@yazd.ac.ir
مقدمه: کار‌عاطفی به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم محیط‌های کاری شناخته می‌شود که در آن کارکنان بایستی از راهبردهای گوناگون برای مدیریت و کنترل احساسات در تعامل با ارباب رجوع استفاده کنند.یکی از مؤلفه‌های مهم اثرگذار بر کار‌عاطفی، سلامت عمومی کارکنان است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه سلامت‌ عمومی و کارعاطفی در بین پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی کشور انجام شد.
روش بررسی: داده‌های پژوهش از روش پیمایش و به صورت مقطعی جمع‌آوری شد. جامعه پژوهش ۴۸۰ نفر از پرستاران بیمارستان‌های خصوصی و دولتی کل کشور بودند که به روش نمونه‌گیری غیر‌تصادفی در‌‌دسترس انتخاب شدند. تجزیه ‌و تحلیل یافته‏های تحقیق، با استفاده از نرم‌افزار22SPSS  و به کمک آزمون‌های آماری دومتغیره و چند متغیره انجام گردید.
یافته‏ ها: نتایج نشان داد متغیرهای مستقل تحقیق شامل بی‌خوابی، تحت فشار بودن، احساس ناراحتی و افسردگی، خوشحالی وخوش‌بینی تأثیرمعنی‌دار بر متغیر وابسته داشته‌اند که از این میان متغیراحساس ناراحتی و افسردگی با بتای (178/0) و سطح معناداری (002/0) بیشترین تأثیر را بر روی متغیر کارعاطفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می‌دهد که متغیرهای مستقل، 17درصد از واریانس متغیروابسته را تبیین کرده‌اند.
 نتیجه گیری: بهبود و ارتقاء سلامت‌عمومی پرستاران باعث افزایش مهارت آنها در کارعاطفی می‌شود که به آنها در شکل‌گیری روابط موفق انسانی و ایجاد روابط موثر درمانی با بیماران کمک شایانی می‌کند.در همین راستا پیشنهاد می‌شود تمهیدات لازم برای حفظ و ارتقای سلامت‌عمومی پرستاران از قبیل معاینات و مشاوره‌های منظم و برگزاری جلسات متعدد برای افزایش روحیه و انگیزه‌کاری و تقویت باورهای فکری و ارزشی، استفاده از برنامه‌های مفرح ورزشی، فرهنگی و مذهبی همراه با اعطای امتیازات ویژه مالی و غیرمالی صورت گیرد.

متن کامل [PDF 732 kb]   (85 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (258 مشاهده)
دریافت: 1401/8/12 | پذیرش: 1401/12/14 | انتشار: 1402/6/10