دوره 14، شماره 6 - ( ویژه نامه بهمن و اسفند 1394 )                   جلد 14 شماره 6 صفحات 442-452 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajimohammadi B, Khosravi Arsenjani A, Jahed G, Dehghani A, Yasini Ardakani A, Behbod M. Study the Effect of Processing of Commercial Kashk Making on Aflatoxin M1 Residue. TB. 2016; 14 (6) :442-452
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2038-fa.html
حاجی محمدی بهادر، خسروی اسدالله، جاهد غلامرضا، دهقانی علی، یاسینی اردکانی5 سیدعلی، بهبود مهدی. اثر فرایند کشک سازی صنعتی بر روی باقیمانده آفلاتوکسینM1. طلوع بهداشت. 1394; 14 (6) :442-452

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2038-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید صدوقی یزد ، :asad.khosravi@Gmail.com
چکیده:   (832 مشاهده)

مقدمه:آفلاتوکسینM1ترکیبی بسیار سمی بوده که طی فرایندو نگهداری شیر پایدار است. از این رو در زمره یک آلاینده شیر و فراورده های لبنی است که می تواند عوارض خطرناک برای انسان را به دنبال داشته باشد.در این زمینه مطالعات متعددی کارایی اثر فرایند در فراورده های لبنیاتی  بر روی حذف آفلاتوکسین M1را نشان داده اند.بنابراین هدف از انجام این تحقیق، مطالعه اثر فرایند تهیه  کشک صنعتی بر روی کاهش آفلاتوکسینM1 اضافه شده بطور مصنوعی در فرایند طبیعی کشک سازی می باشد.

روش­بررسی:در این مطالعه کشک صنعتی از شیر گاو(شیر بدون چربی)که در یک سطح به مقدار25/0میکروگرم در لیتر آفلاتوکسین M1 به صورت مصنوعی آلوده شده بود در 3 تکرار، تهیه شد و تاثیر فرایند کشک سازی صنعتی بر روی آفلاتوکسین M1   مورد مطالعه قرار گرفت.برای اندازه گیری مقدار آفلاتوکسین  M1از روش کراماتوگرافی مایع با فشار بالا استفاده شد.

یافته­ها:.در تولید کشک صنعتی در غلظت های مساوی بین شیر اولیه و کشک صنعتی مقدار کاهش آفلاتوکسین M1 به میزان 91 درصد بود. و این مقدار کاهش آفلاتوکسینM1 بین شیر اولیه و کشک صنعتی از لحاظ آماری در سطح (052/0(P <معنی دار بود.

نتیجه­گیری:نتایج این مطالعه نشان میدهد که فرایند کشک سازی صنعتی میتواند خطرات سم آفلاتوکسین M1که انسان به وسیله مصرف لبنیات یا شیر با آن مواجه است را کاهش بدهد

متن کامل [PDF 247 kb]   (211 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۹/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb