Khosravi R, Barikbin B, Fazlzadeh M, Taghizadeh A. The comparison survey of chromium (VI) Adsorption from wastewater by granular and powdered grains of Peganum Harmal. TB 2014; 12 (4) :29-39
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1712-fa.html
خسروی رسول، باریک بین2 بهنام، فضل زاده مهدی، تقی زاده علی اکبر. بررسی مقایسه ای مقدار جذب کروم شش ظرفیتی فاضلاب با استفاده از دانه گرانولی و دانه پودر شده اسپند. طلوع بهداشت. 1392; 12 (4) :29-39
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1712-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، :m.fazlzadeh@gmail.com
چکیده: (3519 مشاهده)
مقدمه: کروم شش ظرفیتی یکی از سمی ترین فلزات سنگین بوده که باید قبل از ورود به محیط توسط یک فرایند موثر و کارآمد از پسابهای آلوده حذف شود. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای مقدار جذب کروم شش ظرفیتی فاضلاب با استفاده از دانه گرانولی و پودر شده اسپند بوده است.
روش بررسی: دانه های اسپند بعد از جمع آوری و تمیز سازی الک شده و دانه های با مش 10 به عنوان دانه گرانولی مورد استفاده قرار گرفت. مقداری از دانه های گرانولی توسط آسیاب پودر گردید و سپس ذرات با مش 60 به عنوان دانه پودر شده مورد استفاده قرار گرفت. برای تهیه محلول استوک کروم از دی کرومات پتاسیم استفاده شد و جهت اندازه گیری غلظت کروم از روش رنگ سنجی با استفاده از UV/VIS Spectrometer T80+ استفاده گردید. تمام مواد مورد استفاده محصول شرکت مرک بود.
یافته ها: نتایج نشان داد که حداکثر جذب کروم برای هر دو جاذب در pH 5/1 به دست آمد، و با افزایش مقدار جاذب راندمان حذف افزایش یافته ولی ظرفیت جذب کاهش یافت. با افزایش زمان ماند و افزایش سرعت اختلاط مقدار جذب کروم توسط هر دو جاذب روند صعودی داشت اما با افزایش غلظت اولیه کروم این روند سیر نزولی را نشان داد. در تمام آزمایشات مقدار جذب کروم توسط دانه پودر شده اسپند بسیار بیشتر از دانه گرانولی آن به دست آمد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق مشخص شد که دانه پودر شده اسپند توانایی بیشتری در جذب کروم نسبت به دانه گرانولی آن دارد. بنابراین دانه پودر شده اسپند می تواند به عنوان یک جاذب ارزان قیمت در حذف کروم مورد استفاده قرار گیرد.
واژههای کلیدی: دانه اسپند،
کروم،
جاذب
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/7/18 | پذیرش: 1394/7/18 | انتشار: 1394/7/18